Morddömd avrättad i Texas

En 28-årig man har mist livet i Texas, dömd för mord och våldtäkt.


En 28-årig man har mist livet i Huntsvillefängelset i Texas, dömd för mord och våldtäkt på en ung kvinna.

För tio år sedan gav sig den då 18-årige mannen ut på 15 dagar lång brottsturné tillsammans med en 15-åring. Bland deras offer var en 25-årig kvinna som de kvävde efter att ha våldtagit och misshandlat henne i hennes bil.

Den äldre mannan förde senare polisen till den döda kvinnan och erkände skriftligt dådet. Han fick sin dödsdom 1999 och den tre år yngre kamraten fick 40 års fängelse sedan han erkänt sig skyldig.

Avrättningen i torsdags var den hittills 14:e i år i Texas, som leder USA:s dödsliga efter att ha avrättat 437 människor sedan USA:s högsta domstol godkände dödsstraffet 1976.

Georgia avrättade i onsdags en medlem i rasistorganisationen Ku Klux Klan. Den 52-årige mannen hade dömts för att ha mördat en klankumpan som vägrat anlägga en mordbrand.

Båda avrättningarna skedde med giftspruta.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Norrköping rapporterar om trafikolycka

Radio: Man hotar spränga sig på iranskt konsulat

En man hotar att spränga sig själv i luften vid Irans konsulat i Paris, rapporterar fransk radio.

Kina tvingar Apple att ta bort mobil-appar

Den amerikanska Iphone-tillverkaren Apple har plockat bort flera av de allra populäraste apparna ur bolagets app-butik i Kina, rapporterar tidningen The Wall Street Journal.

Ödesstund för Ukrainapaketet – och talmannen

Världen håller andan när USA:s kongress står i begrepp att rösta om stöd till Ukraina och Israel – hjälp som är avgörande för de pågående krigen. Även talman Mike Johnson är på helspänn. Hjälppaketen gör att han riskerar att avsättas av högerflanken i sitt eget parti.

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

Vulkanen Raung i Indonesiens norra övärld spyr återigen aska mot skyn. På fredagen har en 400 meter hög rökpelare uppmätts av landets myndigheter.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.