Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Man bakom Beatrix-attentatet är död

Nyheter | 01/05/2009 08:41

38-åringen avled på fredagsmorgonen från sina skador.

Det var under torsdagseftermiddagen som tusentals glada människor samlats för att fira den holländska kungafamiljen och drottning Beatrix födelsedag vid Loo Palace.

Plötsligt körde en bilförare in i folkmassorna och mejade ner massvis med människor. Fem personer miste sina liv i vansinnesdådet och ytterligare tolv personer skadades, som Nyheter24 tidigare skrivit om. Mannen har nu avlidit av de svåra skador som han ådrog sig vid attacken.

38-åringen, som tidigare arbetade som säkerhetsvakt, förlorade sitt jobb för några veckor sedan och var tvungen att flytta ifrån sitt hus, eftersom han inte längre kunde betala hyran. Han beskrivs av sina grannar som "mycket tyst", enligt Telegraaf.

Under en presskonferens på torsdagen uppgav polis att attacken var avsiktlig, men att man inte tror att flera personer var involverade och att det inte rörde sig om något slags terrordåd.

38-åringen var inte känd av polis sedan tidigare, skriver Dutch News.

Se attacken nedan:

Skrivet av: