Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tidigare vansinnesdåd i Holland

Nyheter | 01/05/2009 12:09

Nederländerna har sedan tidigare skakats av en rad vansinnesdåd.

Under torsdagen inträffade ett vansinnesdåd i Holland i samband med firandet av drottning Beatrix födelsedag, som Nyheter24 tidigare skrivit om. Detta är dock inte första gången som något liknande inträffat i landet.

14 januari, 2004

En holländsk lärare blir skjuten i huvudet av en elev och avlider i en skolkafeteria. Fallet uppmärksammades stort i medierna. Händelsen orsakade hetsiga debatter kring skolsäkerhet, trots att landet har mycket kontrollerade vapenlagar.

2 augusti, 2004

För cirka fem år sedan sköts filmregissören Theo Van Gogh ned på öppen gata, efter att ha regisserat en film som porträtterade våld mot kvinnor i det muslimska samhället. Hans död väckte stor uppmärksamhet och Ayan Hirsi Ali, som stod bakom manuset, lever sedan dess under livvaktsskydd.

18 februari, 2008

En 66-årig man skjuter en 49-årig kvinna i huvudet och dödar sedan sig själv på samma sätt. Kvinnan hade tidigare haft ett förhållande med mannen, som börjat förfölja henne efter att de gjort slut.

11 april, 2009

En beväpnad man kliver in på ett kafé och öppnar eld mot gästerna. Tre personer skadas och en person avlider. Motivet till attacken är oklart.

Skrivet av: