Tidigare vansinnesdåd i Holland

Nederländerna har sedan tidigare skakats av en rad vansinnesdåd.


Under torsdagen inträffade ett vansinnesdåd i Holland i samband med firandet av drottning Beatrix födelsedag, som Nyheter24 tidigare skrivit om. Detta är dock inte första gången som något liknande inträffat i landet.

14 januari, 2004

En holländsk lärare blir skjuten i huvudet av en elev och avlider i en skolkafeteria. Fallet uppmärksammades stort i medierna. Händelsen orsakade hetsiga debatter kring skolsäkerhet, trots att landet har mycket kontrollerade vapenlagar.

2 augusti, 2004

För cirka fem år sedan sköts filmregissören Theo Van Gogh ned på öppen gata, efter att ha regisserat en film som porträtterade våld mot kvinnor i det muslimska samhället. Hans död väckte stor uppmärksamhet och Ayan Hirsi Ali, som stod bakom manuset, lever sedan dess under livvaktsskydd.

18 februari, 2008

En 66-årig man skjuter en 49-årig kvinna i huvudet och dödar sedan sig själv på samma sätt. Kvinnan hade tidigare haft ett förhållande med mannen, som börjat förfölja henne efter att de gjort slut.

11 april, 2009

En beväpnad man kliver in på ett kafé och öppnar eld mot gästerna. Tre personer skadas och en person avlider. Motivet till attacken är oklart.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

1 timme sedan
Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

1 timme sedan
Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.