Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Första influensafallet i Danmark

- 01/05/2009, 15:12 -

Danmark har fått sitt första bekräftade fall av svininfluensan.

Danmark har fått sitt första bekräftade fall av svininfluensan.

Danska Sundhedsstyrelsen meddelar att en dansk har bekräftats smittad av svininfluensan H1N1. En presskonferens ska hållas i Köpenhamn klockan 16.

–Jag kan bekräfta att en dansk har smittats. Men jag kan inte säga mer just nu, säger Else Smith från Sundhedsstyrelsen till Berlingske Tidene.

Enligt Danmarks Seruminstitut är alla danskar lika mottagliga för influensan, då det är ett nytt virus, skriver Ekstrabladet.

Dansken blev inte smittad i Danmark.

Världshälsoorganet WHO ser inga skäl till ytterligare höjd beredskap och larmnivå för en influensapandemi. I hela världen rapporterar organet 257 säkra smittfall, varav åtta dött.

Mexiko har lovats över tre miljarder i lån av Interamerikanska utvecklingsbanken för att bekämpa sjukdomen och Världsbanken lånar landet 25,6 miljoner dollar till läkemedel. Japan har lovat bistå landet med ett nödpaket för en miljon dollar.

Mexiko har gått ned till ekonomisk sparlåga genom att stänga alla verksamheter som inte är nödvändiga för samhället. Och myndigheterna har uppmanat befolkningen att hålla sig hemma så mycket som möjligt.

Den partiella neddragningen i landet gäller både offentlig och privat verksamhet. Landet står nu inför sin djupaste lågkonjunktur på åratal. Valutan peso har sjunkit starkt och i går gick aktiebörsen tillbaka på grund av den fruktan som influensan sprider.

FN tar tillbaka de råd som organisationen tidigare givit till sin personal om att de borde skjuta upp planerade resor till länder som drabbats av svininfluensan. Det framgår av ett internt meddelande som cirkulerade hos världsorganisationen i dag.

Skrivet av: