Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tysk sjuksköterska svinsmittad

Nyheter | 01/05/2009 10:20

En tysk sköterska har smittats av svininfluensa. Hon har inte varit i Mexiko.

Tyskland bekräftar ett fall av svininfluensa hos en tysk sköterska som inte vistats i Mexiko, men som har behandlat en patient med influensan.

Sköterskan, ska enligt de tyska myndigheterna, ha insjuknat i influensan men nu återhämtat sig, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

Enligt ett uttalande från det tyska sjukvårdsdepartementet är det första gången någon smittats i Tyskland. De övriga tre bekräftade fallen i Tyskland rör sig om människor som nyligen besökt Mexiko.

Världshälsoorganet WHO ser inga skäl till ytterligare höjd beredskap och larmnivå för en influensapandemi. I hela världen rapporterar organet 257 säkra smittfall, varav åtta dött.

Mexiko har lovats över tre miljarder i lån av Interamerikanska utvecklingsbanken för att bekämpa sjukdomen och Världsbanken lånar landet 25,6 miljoner dollar till läkemedel. Japan har lovat bistå landet med ett nödpaket för en miljon dollar.

Mexiko har gått ned till ekonomisk sparlåga genom att stänga alla verksamheter som inte är nödvändiga för samhället. Och myndigheterna har uppmanat befolkningen att hålla sig hemma så mycket som möjligt.

Den partiella neddragningen i landet gäller både offentlig och privat verksamhet. Landet står nu inför sin djupaste lågkonjunktur på åratal. Valutan peso har sjunkit starkt och i går gick aktiebörsen tillbaka på grund av den fruktan som influensan sprider.

Skrivet av: