Påven: Låt inte terrorism fresta

"Palestinierna måste stå emot alla frestelser att hemfalla till våld."


– Palestinierna måste stå emot alla frestelser att hemfalla till våld och terrorism, sa påven Benedictus XVI när han på onsdagen kom till den ockuperade Västbanken under sin rundresa i Mellanöstern.

– Denna vädjan riktar jag i dag till de många unga runtom i de palestinska territorierna, förklarade han vid ankomsten till Betlehem.

– Låt inte den död och förstörelse som ni har bevittnat väcka bitterhet eller harm i era hjärtan. Visa mod att motstå all frestelse ni kan känna att tillgripa våld eller terrorism.

– Låt i stället det ni har upplevt förnya er beslutsamhet att bygga fred.

Påven Benedictus underströk också att det internationella samfundet måste använda sitt inflytande för att lösa den långa konflikten i Mellanöstern.

– En rättvis och fredlig samexistens bland Mellanösterns folk kan bara uppnås i en anda av samarbete och ömsesidig respekt där samtligas rättigheter och värdighet erkänns och förverkligas, sa han.

I Betlehem möttes påven av bland andra palestiniernas president Mahmud Abbas och sade enligt Reuters till denne att Vatikanen "stöder ert folks rätt till ett suveränt palestinskt hemland i era förfäders land, till säkerhet och fred med era grannar, inom internationellt erkända gränser".

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!