Rebeller dödades i Kaukasus

Tio rebeller har dödats i en antiterroroperation i ryska republiken Dagestan.


Tio rebeller har dödats i en antiterroroperation i ryska republiken Dagestan i Kaukasus, rapporterar den ryska säkerhetstjänsten FSB.

En säkerhetsofficer dödades i striden och en sårades lätt, enligt uppgifter till Interfax från FSB:s avdelning i Dagestan, som gränsar till Tjetjenien.

Rebellernas "medbrottslingar och medhjälpare" jagas nu, enligt rapporten som kom på onsdagsmorgonen.

Säkerhetstjänsten hade upptäckt att en stor grupp rebeller skulle förflytta sig under natten. Därför lade sig en styrka i bakhåll längs deras väg.

Fordonet som rebellerna åkte med kom mycket riktigt körande vid ettiden på natten. Säkerhetsstyrkan gick till attack och rebellerna dödades i en eldstrid enligt FSB.

Alla rebellerna var efterlysta, med Zakir Novruzov i spetsen. Novruzov sägs ha dödats. Vapen och ammunition beslagtogs.

(TT)

Skrivet av:

Senaste nytt

Nya Rysslandssanktioner klubbade

Efter mordet i Christiania – fem åtalas

Fem gängkriminella i åldrarna 18-28 år åtalas för att ha planlagt och utfört ett mord i fristaden Christiania i Köpenhamn, uppger Köpenhamnspolisen.

Kriminolog: Gängens fixare lättare att komma åt

En nyckel i kampen mot gängen är att komma åt de 680 möjliggörare och specialister som polisen presenterade i sin kartläggning, enligt kriminologen Manne Gerell. Kommer man åt dem blir det svårare för kriminella att tjäna pengar som de sedan omsätter till makt, säger han.

Här är Coca-Colas nya smak – då kommer den finnas i butik

En ny smak på Coca-Cola landar i svenska butiker från och med vecka 16. Nyfiken på hur Coca-Cola K-Wave Zero Sugar kommer smaka? Då ska du läsa vidare.

Amazon återbetalar gästarbetare i Saudiarabien

Den amerikanska näthandelsjätten Amazon betalar tillbaka 1,9 miljoner dollar, motsvarande 19,6 miljoner kronor, till över 700 arbetare i Saudiarabien i ersättning för bland annat olagliga rekryteringsavgifter.

Hamnanställd åtalas för kokainsmuggling

En anställd i Helsingborgs hamn åtalas tillsammans med två andra för kokainsmuggling till Helsingborg. 195 kilo kokain har beslagtagits i containrar i Nederländerna och Sverige. Därtill har beslag av ytterligare narkotika och vapen gjorts i utredningen.