Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Al Gore läxar upp Dick Cheney

Nyheter | 17/05/2009 15:25

Clintons vicepresident Al Gore ifrågasätter Cheneys stridslystnad.

Medan föredettingen George W Bush vandrar runt på ranchen och lämnar Barack Obama i lugn och ro har förre vicepresidenten Dick Cheney gjort stort väsen av sig.

Bara månader efter sin avgång larmar han om att Obamaadministrationen gjort USA mindre säkert och ifrågasatt partikollegan Colin Powells lojalitet.

Världsfilantropen, och Bill Clintons förre parhäst i Vita huset, Al Gore, tycker att det är allvarligt att Cheney lägger sig i den inrikespolitiska debatten så hastigt efter Bushexiten.

– Jag väntade i två år efter att jag lämnade Vita huset med att göra kritiska uttalanden, sa Al Gore till CNN.

– Snacka om någon som inte borde tala om att göra landet mindre säkert, som invaderade ett land som inte attackerade oss och som inte utgjorde något som helst hot mot oss, sa Gore om Cheney.

Gore ser Cheney som en självutnämnd talesperson för republikanerna och misstänker att partitoppens framfart inte är särskilt uppskattad bland kollegor.

–Jag har en känsla att medlemmar i hans eget parti önskar att han inte gjorde det där. Men låt det vara en fråga mellan honom och dem, sa Gore till CNN.

Al Gore ger Dick Cheney politiska råd:

Skrivet av: