Söndag 13 Jun
Stockholm

Cheney oförstående inför personhatet

Vicepresidenten Dick Cheney struntar fullständigt i sina låga opinionssiffror.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Om det är någon som är ett större sänke för republikanerna än president George W Bush är det hans vicepresident, Dick Cheney. Själv struntar Cheney fullkomligt i vad folket tycker om honom, på samma sätt som när han under Irakkriget struntade i att två tredjedelar av amerikanerna var emot Irakkriget.

Endast 29 procent av amerikanerna uppskattar det arbete som Cheney gör som vicepresident. Han har dock själv ingen förståelse för varför folket ogillar honom och följer inte mätningarna.

– Min erfarenhet under åren är att människor som styr efter opinionssiffror, där man hela tiden försöker förbättra dem, leder till att man inte vågar ta tuffa beslut. Och jobbet som presidenten och hans rådgivare har är att fatta dessa fundamentala beslut för landet som ingen annan är kapabel till att göra, säger Dick Cheney till Casper Star-Tribune i hemstaden i Wyoming.

Möjligtvis bryr han sig inte om sina egna siffror lika mycket som han bryr sig om president Bushs. Efter segervalet 2004 mot demokraten John Kerry var han stolt över att påpeka att "president George W Bush fick de högsta siffrorna som någon presidentkandidat har fått". Bushs siffror är dock inte på samma nivå längre.

Se en amerikan be Dick Cheney att "dra åt helvete" nedan.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela