Ovädret Omar drar ut till havs

Cyklonen Omar tappade styrka medan ovädret försvann ut över Atlanten i kväll.


(TT)Ovädret Omar tappade styrka på sin väg ut över Atlanten på torsdagen, efter att ha drabbat Jungfruöarna och Puerto Rico med hårda vindar och piskande regn.

Som värst mätte Omar kategori tre på den femgradiga orkanskalan men på torsdagskvällen var ovädret nere på kategori ett och väntas inom några dygn upplösas helt.

Omar översvämmade vägar, sänkte båtar och slet omkull träd på de öar i Karibien som cyklonen passerade, men det fanns inga rapporter om skadade människor.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tidsfrist löpte ut – universitetsprotest fortgår

Sju gripna i antiterrorräder efter kyrkdåd

I stora antiterrorräder i Australien har sju personer gripits. De misstänkta har kopplingar till en tonåring som i förra veckan knivhögg en assyrisk biskop.

SCB: Fler kvinnor och unga arbetslösa

Arbetslösheten fortsätter att öka medan andelen sysselsatta ligger ganska stabilt, enligt nya siffror från Statistiska centralbyrån (SCB)

SBAB sänker rörlig boränta – höjer bundet

Statliga banken SBAB sänker tremånadersräntan med 0,10 procentenheter. Därmed hamnar den så kallade listräntan på 4,92 procent.

Ekonomens varning för nya bedrägeritypen: "Spelar på rädslan"

1 timme sedan
Antalet bedrägerier ökar rejält. Nu har en relativt ny form av bedrägeri blivit allt vanligare, något sparekonomen Frida Bratt varnar privatpersoner för.

Assa Abloy ökar vinsten

1 timme sedan
Låskoncernen Assa Abloy gjorde en rörelsevinst, justerad för engångsposter, på 5,4 miljarder kronor för första kvartalet. Det var en ökning med fem procent jämfört med samma period i fjol.