Onsdag 28 Sep
Stockholm

Argentinas Fritzl inför rätta

Nu rullas ännu ett incestfall av Josef Fritzl-mått upp.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Nu rullas ännu ett incestfall av Josef Fritzl-mått upp, den här gången i Argentina. En nu 67-årig man är far till sin dotters sju barn visar DNA-prov.

Armando Lucero, känd i Argentina som Monstret från Mendoza, är åtalad för att ha våldtagit sina tre döttrar i tjugo år. Med en av dem har han sju barn.

Den 35-åriga kvinnan flydde från Lucero och tog skydd hos lokala myndigheter. Hon bestämde sig för att ge sig iväg och bryta tystnaden när fadern hotade att våldta en av de flickor hon fött honom.

Fram till dess hade hon levt med fadern, sina sju barn som är mellan 2 och 19 år och faderns hustru och svärmor.

Lucero, som beskrivs av sina grannar som förbindlig och reserverad, har utöver dotterns sju barn ytterligare sju med sin hustru och åtta från ett tidigare äktenskap.

Monstret från Mendoza är den tredje mannen som på kort tid avslöjats ha stora barnaskaror med döttrar som tvingats till långa incestuösa förhållanden.

I mars uppdagades att den nu 68-årige Arcebio Álvarez Quintero i Colombia har åtta barn med en dotter han våldtagit i tre decennier. Mannen hävdade att dottern var adopterad och att han därför var oskyldig. Men DNA-prover visade att de åtta barnens mor var hans biologiska dotter. Hon gick till polisen och berättade hela den skakande historien för att fadern misshandlade barnen.

Álvarez Quintero greps och förhördes, men är åter på fri fot med motiveringen att han är gammal och skör.

Österrikiske Josef Fritzl dömdes i mars till livstids fängelse för att under många år ha hållit sin dotter fången och ha mördat ett av de sju barn de fått tillsammans.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.