Måndag 14 Jun
Stockholm

Kidnappad flicka tillbaka 18 år senare

Jaycee Lee Dugard fördes bort av den hos polisen bekante pedofilen Phillip Garrido. Hon var hans och hustruns fånge i 18 år och tvingades bland annat föda Garridos två barn.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Just nu skakas USA av en kidnappningshistoria på samma groteska nivå som Fritzl-fallet i Österrike. En kvinna som varit försvunnen i 18 år har plötsligt dykt upp – och det är ett skakande vittnesmål som hon berättar för polisen.

Som elvaårig flicka, 1991, rövades Jaycee Lee Dugard bort utanför sitt hem i kaliforniska South Lake Tahoe i USA.

Men nu har hon alltså återvänt.

– Jag hade personligen givit upp hoppet, säger hennes styvfar Carl Probyn.

Elvaåringen kidnappades av ett par, Nancy och Phillip Garrido.

Mannen, som är en känd pedofil, ska ha tvingat Jaycee Dugard att föda honom två barn, som i dag är elva och 15 år gamla. Dessutom döpte han om henne till Allissa.

Detta innebär att flickan födde det första barnet vid 14 års ålder. Barnen, som aldrig har fått gå i skolan, tvingades bo i ett ljudisolerat skjul på en bakgård bakom ett stängsel.

– Barnen har inte fått gå till skolan och inte ens till doktorn. De levde i fullständig isolering, säger sheriffen Fred Kollar till ABCNews.

Nu ska Jaycee snart få träffa sin mamma igen efter 18 år i fångenskap.

Phillip Garrido, som tidigare har fällts för sexbrott, är nu misstänkt för våldtäkt, otukt med minderårig, övergrepp och kidnappning. Borgen är satt till cirka 7,2 miljoner kronor, skriver ABCNews.

Tillbaka efter 18 år i fångenskap:

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela