Nya hot från Nordkorea

Nordkorea vägrar sänka sitt högt uppskruvade tonläge.


I dag kom nya hot och nya robotprov som ett brev på posten från den isolerade diktaturen på norra delen av den koreanska halvön.

En kortdistansrobot skickades ut från den nordkoreanska östkusten, enligt sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap. Robottestet var det femte sedan i måndags, då den hårt slutna kommunistdiktaturen även genomförde ett kärnvapentest.

Från Pyongyang höres samtidigt nya krigshot.

"Om FN:s säkerhetsråd provocerar oss så kommer våra utvecklade självförsvarsåtgärder att vara oundvikliga. Allt fientligt agerande från FN:s säkerhetsråd är det samma som ett avskaffande av vapenvilan. Världen kommer snart att få bevittna hur vår armé och vårt folk håller högt sin dignitet och självständighet och står upp mot säkerhetsrådets förtryck och despotism" hette det i ännu ett högtravande uttalande från det nordkoreanska utrikesdepartementet, spritt via statliga nyhetsbyrån KCNA.

Sydkoreas försvarsdepartement oroades i dag över att man kunnat konstatera att antalet kinesiska fiskebåtar kraftigt minskat i det koreanska närområdet sedan i går.

– Eftersom det skulle kunna vara ett tecken som förebådar en eventuell provokation från Nordkorea så följer vi situationen väldigt noga, sade departementstalesmannen Won Tae-Jae.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

63 000 vårdanställda kan vägra övertid

På torsdag nästa vecka kan 63 000 anställda inom vården gå ut i övertids- och nyanställningsblockad. Vi jobbade tre miljoner övertidstimmar förra året vilket motsvarar ungefär 1 800 extra heltidsanställda. Vi kommer inte täcka upp för det längre, säger Vårdförbundets ordförande Sineva Ribeiro.

Polisen i Norrköping rapporterar om trafikolycka

"Två personbilar i krock i Norrköping.", skriver polisen på sin hemsida.

Radio: Man hotar spränga sig på iranskt konsulat

En man hotar att spränga sig själv i luften vid Irans konsulat i Paris, rapporterar fransk radio.

Kina tvingar Apple att ta bort mobil-appar

Den amerikanska Iphone-tillverkaren Apple har plockat bort flera av de allra populäraste apparna ur bolagets app-butik i Kina, rapporterar tidningen The Wall Street Journal.

Ödesstund för Ukrainapaketet – och talmannen

Världen håller andan när USA:s kongress står i begrepp att rösta om stöd till Ukraina och Israel – hjälp som är avgörande för de pågående krigen. Även talman Mike Johnson är på helspänn. Hjälppaketen gör att han riskerar att avsättas av högerflanken i sitt eget parti.