Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nya hot från Nordkorea

Nyheter | 29/05/2009 15:04

Nordkorea vägrar sänka sitt högt uppskruvade tonläge.

I dag kom nya hot och nya robotprov som ett brev på posten från den isolerade diktaturen på norra delen av den koreanska halvön.

En kortdistansrobot skickades ut från den nordkoreanska östkusten, enligt sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap. Robottestet var det femte sedan i måndags, då den hårt slutna kommunistdiktaturen även genomförde ett kärnvapentest.

Från Pyongyang höres samtidigt nya krigshot.

"Om FN:s säkerhetsråd provocerar oss så kommer våra utvecklade självförsvarsåtgärder att vara oundvikliga. Allt fientligt agerande från FN:s säkerhetsråd är det samma som ett avskaffande av vapenvilan. Världen kommer snart att få bevittna hur vår armé och vårt folk håller högt sin dignitet och självständighet och står upp mot säkerhetsrådets förtryck och despotism" hette det i ännu ett högtravande uttalande från det nordkoreanska utrikesdepartementet, spritt via statliga nyhetsbyrån KCNA.

Sydkoreas försvarsdepartement oroades i dag över att man kunnat konstatera att antalet kinesiska fiskebåtar kraftigt minskat i det koreanska närområdet sedan i går.

– Eftersom det skulle kunna vara ett tecken som förebådar en eventuell provokation från Nordkorea så följer vi situationen väldigt noga, sade departementstalesmannen Won Tae-Jae.

Skrivet av: