Tucker Carlson har fått en ovanlig intervju. Arkivbild.
Tucker Carlson har fått en ovanlig intervju. Arkivbild. - Foto: Lynne Sladky/AP/TT

Sparkade Fox-profilen fick två timmar med Putin

Den högerradikale amerikanske journalisten Tucker Carlson har intervjuat Rysslands president Vladimir Putin, bekräftar Kreml enligt regimtrogna ryska medier. Samtalet uppges ha varit två timmar långt, och kan komma att publiceras på torsdagen.


Alex Jones, en annan medieprofil på USA:s ytterhögerkant, säger i ett inlägg på X (tidigare Twitter) att han fått ett meddelande från Carlson med beskedet att en två timmar lång intervju med Putin är genomförd i Moskva.

Enligt medier i USA väntas den sändas under torsdagen.

Tucker Carlson, som stått ex-president Donald Trump nära, tvingades i april i fjol bort från Fox News. Han är känd för att ha spritt konspirationsteorier och falska uppgifter om bland annat covid-19 och Kapitolium-stormningen i USA.

Beslutet att prata med Putin har han förklarat med att västmedier "svärmar" kring Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Enligt Carlson har dessa medier "inte brytt sig om" att prata med den ryske ledaren sedan Ryssland inledde sin storinvasion av grannlandet för två år sedan.

Den uppgiften avfärdas dock ilsket av stora mediehus i USA och Europa – och motsägs av Moskvaregimen själv.

— Vi får många förfrågningar om intervjuer med presidenten, säger Putins talesman Dmitrij Peskov till medier.

Han hävdar dock att västliga massmedier får nej eftersom de "inte ens försöker" vara objektiva, men att Carlson är annorlunda.

TT
/
/
/
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!