Ringde till mormor innan flygresan

Femårige Philippe hann ringa ett sista samtal innan han satte sig på Air France 447.


Tre svenskar saknas efter flygkatastrofen på Air France 447. Planet försvann från radarn under måndagsmorgonen och av de 228 passagerarna finns inga spår.

Femårige Philippe Badre Schnabl från Sverige var en av passagerarna på planet. Han skulle åka till Paris tillsammans med sin mamma Christine, väninna till och tidigare kollega med Margareta Winberg, före detta vice statsminister.

Innan Philippe satte sig på Air France 447 tillsammans med sin mamma ringde han ett sista samtal hem till sin mormor. Och önskade sig ärtsoppa när han kom hem.

– Philippe sa att han ville ha ärtsoppa när han kom hit. Han tyckte så mycket om det, berättar mormor Annika Badre till Expressen.

Philippe lämnar sin treåriga syster, Celine, efter sig. Hon förstår att något hänt hennes mamma och bror. Och uttrycker det med ilska snarare än sorg.

– Vi måste hålla oss uppe för den lilla. Hon behöver mycket omvårdnad, säger mormor Annika Badre, 66, till Aftonbladet.

28-åriga Laura Rahal, också svensk, hade varit på sin första egna arbetsresa i Brasilien. Hennes sista samtal gick till pojkvännen. Det blev det sista han hörde från henne.

–Jag blev jätteorolig. Ringde Air France och checkade om det fanns någon mer flygning från Rio den kvällen, men det fanns det inte. Då förstod jag, säger han bestört över det som hänt, säger pojkvännen Martin Andreasson till Expressen.

Nu tros de alla ha omkommit när planet försvann över Atlanten. Ett dussin olika felmeddelanden skickades in till flygledartornet i Paris innan kontakten med piloterna bröts. Och i går kväll hittades vrakdelar mitt i Atlanten – flygplansstolar, metallbitar och en flygplansturbin.

I Brasilien har man nu utlyst tre dagars landssorg till minne av de 228 passagerarna.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Utsläpp från myndigheters tjänsteresor ökar

JUST NU: Krock mellan bil och malmbil utanför Pajala

En person har förts till sjukhus med ambulanshelikopter efter att ha krockat med en lastbil utanför Pajala, uppger polisen.

Georgien går vidare med omstritt lagförslag

Parlamentet i Georgien har röstat för att gå vidare med ett kontroversiellt lagförslag med röstsiffrorna 78–25. Lagförslaget, som gör att organisationer med utländska kopplingar kan stämplas som att driva "främmande makts intressen", debatteras vidare under kvällen.

Slutar betala pension till boende i Sverige: De drabbas

Den finska folkpensionen ska sluta betalas ut till de som bor i utlandet. Det är framförallt boende i Sverige som påverkas av beslutet. Finska medborgare är i chock, rapporterar Sveriges Radio.

Man åtalas för grovt övergrepp mot barn

En man i 45-årsåldern åtalas för grovt sexuellt övergrepp mot ett sjuårigt barn i Västerås, rapporterar VLT.

Riksbankstoppen band sina lån dagar innan de höjde räntan

Anna Breman, vice riksbankschef och därmed framstående medlem av Riksbankens ledning, har nyligen blivit föremål för uppmärksamhet angående hennes personliga lånevillkor. Dokument till Riksdagen avslöjar detaljer om hennes bundna lån och räntor.