Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Winbergs vän befaras död i flygolyckan

Nyheter | 02/06/2009 07:14

34-åriga Christine Badre Schnabl och hennes son var ombord på olycksplanet.

En av exminister och styrelseordförande Margareta Winbergs närmaste medarbetare befaras ha dött i flyghaveriet under måndagen.

Christine Badre Schnabl, 34, och hennes femårige Philipe fanns ombord på det försvunna Air France 447 från Rio de Janeiro.

– Det är förfärligt, säger Margareta Winberg till Expressen.

När Winberg var ambassadör i Brasilien anställde hon Schnabl på det svenska konsulatet. Hon har en bakgrund inom PR och kommunikation på flera storföretag och arbetade senast som civilingenjör vid Norska handelskammaren i Rio de Janeiro.

– Hon jobbade under en ganska kort period på konsulatet i Rio. Jag intervjuade henne själv. Det var en lite annorlunda intervju. Jag hade pratat med några olika och plötsligt så stod hon där. Hon var så kompetent i konkurrens med de andra så hon fick jobbet, säger Winberg till Expressen.

Schnabl och hennes son är två av de tre svenskarna som fanns ombord på planet. Med rädsla för olyckor reste Schabls familj med olika plan från Brasilien, och under måndagen väntade pappan och den treåriga dottern på resten av familjen, som aldrig anlände till Charles de Gaulle-flygplatsen i Paris.

– Det är fruktansvärt. Christine var så full av liv och oerhört omtyckt av alla. Hon var fantastisk, säger hennes mamma Annika Badre till Expressen.

– Jag pratade med henne i går kväll, precis innan hon reste.

Skrivet av: