Grym kycklingslakt väcker bloggstorm

Giftormar tvingades bita levande kycklingar till döds.


Kinesiska bloggare rasar över slaktmetoden där kycklingar avlivas med hjälp av giftormar. Ett antal restauranger i provinserna Guangdong och Chingqing låter nämligen giftormar hugga kycklingarna tills de dör. Därefter tillagas de.

Efter att en video med den brutala slaktmetoden cirkulerat på nätet har restaurangerna fått ta emot skarp kritik från flera håll.

– Det är riktigt motbjudande och äckligt, menar en kinesisk bloggare, enligt BBC.

Enligt nyhetsbyrån Reuters har hälsomyndigheterna i Guangdong redan uppmanat restaurangerna att sluta servera "giftormsbiten kyckling".

Kinesiska restauranger har ofta provocerat djurrättsaktivister genom att använda sig av kontroversiella metoder för att tillaga sina "exotiska rätter". Bland annat står katt och aphjärna ofta på menyn.

Se den kontroversiella slaktmetoden här. Varning för känsliga.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!