Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Cirkuschef blir rymdturist för 200 miljoner

- 04/06/2009, 16:36 -

Grundaren av Cirque du Soleil betalar 200 miljoner för att bli sväva i rymden.

49-årige Guy Laliberte, mer känd som grundaren av Cirque du Soleil, blir den sjunde rymdturisten att besöka rymdstationen ISS sen 2001. Han kommer tillsammans med besättningen sätta full fart mot rymden på en färja av typen Soyuz.

Kanadensaren Laliberte blev rik på sin Montrealbaserade men numera globala cirkusföreställning som har över 3500 anställda och genomför runt 15 turnéer världen runt varje år. Cirkusföreställningen uppträdde bland annat under finalen av Eurovision song contest i Moskva tidigare i år.

2004 valdes han till en av de 100 mest inflytelserika personerna i världen av Time Magazine. Av Forbez magazine valdes han fram till en av de 50 rikaste miljardärerna i världen med en förmögenhet på över 20 miljarder kronor.

Det ryktas om att han vill använda rymdresan för att marknadsföra 25-årsdagen sedan grundandet av Cirque du Soleil.

Laliberte blir en i raden av kända superentrepenörer som spenderar sina pengar på rymdresor. Tidigare har bland andra Dennis Tito och Charles Simonyi hälsat på hos astronauterna på ISS.

Skrivet av: