Cirkuschef blir rymdturist för 200 miljoner

Grundaren av Cirque du Soleil betalar 200 miljoner för att bli sväva i rymden.


49-årige Guy Laliberte, mer känd som grundaren av Cirque du Soleil, blir den sjunde rymdturisten att besöka rymdstationen ISS sen 2001. Han kommer tillsammans med besättningen sätta full fart mot rymden på en färja av typen Soyuz.

Kanadensaren Laliberte blev rik på sin Montrealbaserade men numera globala cirkusföreställning som har över 3500 anställda och genomför runt 15 turnéer världen runt varje år. Cirkusföreställningen uppträdde bland annat under finalen av Eurovision song contest i Moskva tidigare i år.

2004 valdes han till en av de 100 mest inflytelserika personerna i världen av Time Magazine. Av Forbez magazine valdes han fram till en av de 50 rikaste miljardärerna i världen med en förmögenhet på över 20 miljarder kronor.

Det ryktas om att han vill använda rymdresan för att marknadsföra 25-årsdagen sedan grundandet av Cirque du Soleil.

Laliberte blir en i raden av kända superentrepenörer som spenderar sina pengar på rymdresor. Tidigare har bland andra Dennis Tito och Charles Simonyi hälsat på hos astronauterna på ISS.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

1 timme sedan

Explosion vid militärbas i Irak

2 timmar sedan
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.