Danskt fartyg fångade pirater

Två båtar misstänkta för piratverksamhet fångades in av det danska örlogsfartyget på onsdagen. (TT)


Två båtar misstänkta för piratverksamhet fångades in av det danska örlogsfartyget Absalon utanför Afrikas horn i dag.

Ombord på båtarna fanns tio personer och utrustning som "pirater använder när de kapar civila skepp" - uppger danska SOK, Sövärnets Operative Kommando. Nu återstår uppgiften att identifiera de tio gripna.

– Vi arbetar för tillfället med att få mer information om beslaget av de förmodade piratfartygen, säger SOK:s pressofficer Jesper H Lynge till danska Ritzau.

Pirater är vanligt förekommande i Adenbukten utanför Somalias kust. För att råda bot på problemet har en internationell flottstyrka förlagts till området. Absalon ingår i den styrkan.

Skrivet av:

Senaste nytt

MP om uranbrytning: “Dyrt och farligt”

Småbarnspappa dödades i misstänkt felskjutning – två män döms

En 39-årig småbarnsfar utan koppling till kriminalitet sköts till döds när han kom ut från en restaurang i Solna.

De drabbas av EU:s nya sanktioner mot Ryssland

Företag i Kina, Serbien och Turkiet finns med när EU nu formellt har godkänt ännu en sanktionspaket kring Rysslands krig i Ukraina.

Efter mordet i Christiania – fem åtalas

Fem gängkriminella i åldrarna 18-28 år åtalas för att ha planlagt och utfört ett mord i fristaden Christiania i Köpenhamn, uppger Köpenhamnspolisen.

Kriminolog: Gängens fixare lättare att komma åt

En nyckel i kampen mot gängen är att komma åt de 680 möjliggörare och specialister som polisen presenterade i sin kartläggning, enligt kriminologen Manne Gerell. Kommer man åt dem blir det svårare för kriminella att tjäna pengar som de sedan omsätter till makt, säger han.

Här är Coca-Colas nya smak – då kommer den finnas i butik

En ny smak på Coca-Cola landar i svenska butiker från och med vecka 16. Nyfiken på hur Coca-Cola K-Wave Zero Sugar kommer smaka? Då ska du läsa vidare.