Journalisternas familjer vädjar

"Låt dem komma hem."


De två amerikanska journalister som illegalt tagit sig in i Nordkorea för att spela in en reportage dömdes under måndagen till tolv års fängelse. Laura Ling och Euna Lee greps av nordkoreanska gränsvakter den 17 mars och har sedan dess suttit fängslade.

De hårda straffen har oroat USA:s utrikesdepartement, som nu försöker få dem frisläppta. Nu vädjar också kvinnornas familjer till de nordkoreanska myndigheterna och ber om att straffen mildras. Detta då de är oroliga för kvinnornas "mentala hälsa och välmående."

"Vi ber Nordkoreas regering om medlidande och att ni tillåter Laura och Euna att komma hem", uppgav familjerna i ett gemensamt uttalande, enligt BBC.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna för attack mot Navalnyjs stabschef

Misstänkt för kvinnomord i Södertälje släppt

En 35-årig man som suttit häktad misstänkt för mord på en närstående kvinna i Ronna i Södertälje i mars har släppts.

Man togs på Arlanda med väska full med pengar

En man i 30-årsåldern har tagits på Arlanda med en väska full med pengar. Polisen utreder händelsen som penningtvättsbrott.

Billström om Iran: "Tar fokus från Gaza"

I natt attackerades Iran av israeliska drönare, enligt israeliska och amerikanska medier. Källor beskriver det som ett anfall i liten skala riktat mot atomteknikcentret Isfahan. Uppgifterna är mycket allvarliga och oroande. Det är viktigt att undvika en eskalering, säger utrikesminister Tobias Billström.

Polisen i Finspång rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka med stulen bil.", skriver polisen på sin hemsida.

Kriminellt kapital värt miljoner stoppat

Kontanter och egendom värda över 17,5 miljoner kronor. Så lyder resultatet av polisens jakt på kriminellt kapital vid gränsövergångar i syd förra veckan.