Haider sjunger på ny dvd

Ännu en okänd sida av den österrikiske politikern: han var en bra sångare.


I dag hölls begravningen för den österrikiske högerpopulisten Jörg Haider. Redan om en vecka släpps en dvd i hemlandet där Haider sjunger sin älsklingsång "Pfiat Gott liabe Alm". Den nu döde hembygdsfascisten visar sig ha en vacker sångröst, något ni själva kan höra via länken nedan. Låtarna som sjungs kommer från delstaten Kärnten där Haider var regeringschef.

– Det var regeringschefens önskan att de populäraste körsångerna från Kärnten och delstatens vackraste platser skulle samlas på en dvd, säger Richi Di Bernardo, ledare för kören som backar upp Haider, till tidningen Österreich.

Dvd:n kommer att börja säljas den 25 oktober. Di Bernardo planerar även att ge ut en sedan fem år utgången inspelning med Haider som solist.

Skrivet av:

Senaste nytt

Tre döda i skjutning i Nevada

Senaten i USA blockar Ukrainastöd

1 timme sedan
Republikanerna i den amerikanska senaten blockerar tills vidare en fortsatt debatt om president Bidens stödpaket för Ukraina, Israel och Taiwan, rapporterar Politico.

Sundsvall: Polisen rapporterar om försvunnen person

2 timmar sedan
"Försvunnen person Alnö, Sundsvall", skriver polisen på sin hemsida.

En svensk bland de skadade – efter skottlossning i Bryssel

2 timmar sedan
En svensk har skadats i en skottlossning i de centrala delarna av Belgiens huvudstad Bryssel, bekräftar EU-parlamentarikern Jörgen Warborn för TT. – Det är en medarbetare till oss, just nu vill jag inte säga mer än så, säger Warborn.

Fordon kvar i skredområdet i Stenungsund

3 timmar sedan
Flera fordon som hamnade mitt i jordskredet på E6 utanför Stenungsund står fortfarande kvar. Det handlar om en buss, en lätt lastbil och några personbilar som ännu inte bärgats från rasmassorna.

Nedåt på USA-börsen

3 timmar sedan
De ledande amerikanska aktieindexen fortsatte sin resa nedåt under onsdagens handel.