Måndag 21 Jun
Stockholm

Talibaner dödade 31 personer på buss

En buss på väg genom oroliga områden i Afghanistan stoppades av talibaner som dödade 31 civila, uppger nu statliga myndigheter.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Militanta talibaner stoppade en buss och skjöt ihjäl 31 personer på väg genom oroliga områden i södra Afghanistan, meddelar de statliga myndigheterna på söndagen. Omkring 50 personer togs till fånga och 30 av dem mördades vid attacken på torsdagen.

Den afghanska regeringen meddelar att det inte är säkert att resa genom landet utan skydd av militären. Det har figurerat många olika uppgifter och dödssiffror i medierna och insynen i landet är mycket dålig på grund av de oroliga läget.

En talesman för talibanmilisen bekräftade att gruppen tar på sig attentatet och att man dödat 27 afghanska soldater ombord på bussen. Men från Försvarsdepartementets sida menar man att det var civilbefolkning som dödades och inte afganska soldater.

– Våra militärer färdas med militärkonvoj och inte i civila bussar, säger general Mohammed Zahir Azimi vid Försvarsdepartementet, enligt CNN.

Talibanernas uppgifter tillbakavisas av regeringen och polisen menar det var två bussar som attackerades, rapporterar Al-Jazeera.

Bussen eller bussarna stoppades i Maiwand-distriktet i Kandahar-provinsen som till stora delar kontrolleras av talibanerna. Det råder stor osäkerhet kring dödssiffran efter attentatet och talibanernas uppgifter misstämmer ofta med regeringens, rapporterar CNN.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela