Brown utvisar två iranska diplomater

Obama: De som står upp för rättvisan är alltid på rätt sida av historien.


Politiskt så har varken Storbritannien eller USA hittills lagt sig i de oroligheter som skett i Iran. Men efter att två brittiska diplomater i går blev tillsagda att lämna Teheran, svarade Gordon Brown i dag med samma medel.

Samtidigt som regimen i Teheran stärker sitt grepp om makten, har flera västländer börjat visat sitt misstyckande. Enligt The Times ska åtminstone fem europeiska städer ha talat om för iranska sändebud att man motsätter sig våldet mot demonstranterna på Teherans gator.

I London tog i dag Gordon Brown i med hårdhandskarna. Sedan två brittiska diplomater i går fått lämna Iran beordrade premiärministern i dag den iranska ambassaden att skicka hem två av deras diplomater.

Gordon sa att utvisningen av de brittiska diplomaterna saknade grund, samtidigt kastade han över bollen till Iran.

– Vi har förväntningar på Iran - att de ska ta ansvar för sina skyldigheter som medlem i det internationella samfundet. Jag hoppas att Iran ska svara på våra försök att skapa en god dialog, sa Gordon Brown.

Barack Obama, som fått kritik för sin tystnad angående det påstådda valfusket, i dag i Vita huset.

– Jag fördömmer dessa osjysta metoder, sa den amerikanske presidenten enligt Telegraph.

–2009 finns det ingen järnhand så stark så att den kan stänga ute en värld från att bevittna en fredsfull protest om rättvisa. USA är bestörta och upprörda över hoten, all misshandel och de arresteringar som pågått de senaste dagarna, sa Obama enligt The Times.

Obama: Jag fördömmer regimens ojysta metoder

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!