Fristaden för prostituerade är här

I San Fransisco kan det bli lagligt att sälja sex.


SAN FRANSISCO. Snart kan de prostituerade andas ut. Om allt går rätt slipper de riskera att bli arresterade för sin verksamhet. San Fransisco kan nämligen bli den första stora staden i USA som avkriminaliserar prostitution. Under nästa månad kommer väljarna i staden att avgöra de prostituerades framtid.

Sedan tidigare är prostitution lagligt i vissa former i två andra amerikanska delstater. Bordeller är tillåtna i delar av Nevada. Och i Rhode Island är det tillåtet att sälja sex bakom stängda dörrar mellan vuxna, men förbjudet att sälja sex på gatan och bordeller är förbjudna. Om Proposition K går igenom i San Fransisco kommer lokala myndigheter att förbjudas ifrån att utreda, arrestera eller åtala någon som har sålt sex, skriver cnn.com.

– Det kommer att göra det möjligt för oss prostituerade att organisera oss för våra rättigheter och för vår säkerhet, säger Patricia West, 22, som säger att hon har sålt sex under ett år genom att lägga upp annonser på internet.

Även i rätt liberala San Fransisco är oppositionen stark mot förslaget. Och under 2004 röstade närmare två tredjedelar nej till ett förslag om avkriminalisering i närliggande Berkeley. Men förespråkarna tror att Proposition K har bättre förutsättningar i liberala San Fransisco, där toleransen upplevs vara större.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

Inget brott bakom död i Torsby

Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Polisen i Tibro rapporterar om trafikolycka

"På riksväg 49, i utkanten av Tibro och i riktning mot Skövde, kör en kranbil in i en vägportal.", skriver polisen på sin hemsida.