Söndag 20 Jun
Stockholm

Fristaden för prostituerade är här

I San Fransisco kan det bli lagligt att sälja sex.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

SAN FRANSISCO. Snart kan de prostituerade andas ut. Om allt går rätt slipper de riskera att bli arresterade för sin verksamhet. San Fransisco kan nämligen bli den första stora staden i USA som avkriminaliserar prostitution. Under nästa månad kommer väljarna i staden att avgöra de prostituerades framtid.

Sedan tidigare är prostitution lagligt i vissa former i två andra amerikanska delstater. Bordeller är tillåtna i delar av Nevada. Och i Rhode Island är det tillåtet att sälja sex bakom stängda dörrar mellan vuxna, men förbjudet att sälja sex på gatan och bordeller är förbjudna. Om Proposition K går igenom i San Fransisco kommer lokala myndigheter att förbjudas ifrån att utreda, arrestera eller åtala någon som har sålt sex, skriver cnn.com.

– Det kommer att göra det möjligt för oss prostituerade att organisera oss för våra rättigheter och för vår säkerhet, säger Patricia West, 22, som säger att hon har sålt sex under ett år genom att lägga upp annonser på internet.

Även i rätt liberala San Fransisco är oppositionen stark mot förslaget. Och under 2004 röstade närmare två tredjedelar nej till ett förslag om avkriminalisering i närliggande Berkeley. Men förespråkarna tror att Proposition K har bättre förutsättningar i liberala San Fransisco, där toleransen upplevs vara större.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela