Tonåring träffades av blixten

Pojkens liv gick inte att rädda.


En 17-årig pojke har avlidit på ett brittiskt sjukhus efter att han träffats av blixten. Händelsen inträffade under söndagen när Mohammed Junaid Hussain var ute i en park med sina vänner i Birmingham och spelade kricket när olyckan plötsligt slog till.

Vännerna sökte skydd under ett träd när ett stormväder drog in över parken. Det var då som blixten slog ner i trädet. Hussain drabbades av en hjärtattack och svåra brännskador. 17-åringen samt fem av hans kamrater fördes till sjukhus.

För vännerna är tillståndet stabilt, men Mohammeds liv gick inte att rädda. Han avled under gårdagen, skriver Sky News.

Skrivet av:

Relaterat
Senaste nytt

Kraftig brand i flerbostadshus

Förtvivlad älgjägare: Jag sköt häst

När ett stort brunt djur dök upp tvekade inte älgjägaren. Han sköt, och djuret föll dött ned. Men det visade sig vara en förrymd häst, och jägaren är djupt ångerfull.

Biden oroad för Ukrainastödet

Det är inte bara EU och Ukraina som undrar hur USA:s omfattande stöd till Ukraina kommer att påverkas efter röran som uppstått efter det representanthuset avsatt sin egen talman. Ja, det oroar mig, säger USA:s president Joe Biden till reportrar om kongresskaoset och vad det kan betyda för Ukrainastödet.

Flyger extremhögt – undviker överhettning

1 timme sedan
Hittills har ingen kunnat förklara varför vissa långflyttande fåglar söker sig till extrema höjder – fem till åtta kilometer upp i luften. Men nu tror sig svenska forskare ha löst gåtan.

Man skjuten i Haninge – två gripna i taxi

1 timme sedan
En man i 25-årsåldern har skjutits i Brandbergen i Haninge söder om Stockholm under natten till torsdagen. Kort därefter greps två misstänkta män i 20-årsåldern i en taxi i norra Stockholm.

Trumpflirt med tanken att bli talman

2 timmar sedan
Några röster i det republikanska partiet vill se expresidenten Donald Trump som ny talman i representanthuset i USA:s kongress. Trump flirtar lite med tanken men partiets nuvarande regler skulle sätta stopp för det.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.