Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Palin shoppar för miljoner

- 22/10/2008, 11:12 -

Vicepresidentkandidaten får kritik av dem egna.

Sarah Palin är på shoppinghumör. Sedan hon blev vald till republikanernas vicepresidentkandidat har partiet betalat mer än 1,1 miljoner kronor för att ge henne och hennes familj en ny stil. Men hon möter häftig kritik av dem egna, som anser att partiet inte bör lägga pengar på hennes utseende.

Det handlar om både kläder och acessoarer. Den första shoppingrundan skedde i början av september i New York och i St Louis. Under det tillfället ska hon ha lagt ut närmare 49 000 dollar. Bara i september spenderade Republican National Comittee drygt 4 700 dollar på hår och makeup, skriver Politico.

Internt är shoppingturerna kontroversiella.

– Det var alltid meningen att kläderna skulle gå till välgörenhet efter kampanjen, säger McCains och Palins talesperson Tracey Schmitt.

I redovisningen har man kommit på en egen kategori för Palins utgifter. Under fiken "itemized coordinated expenditures", som normalt brukar innehålla telefonsamtal, kostnader för reklamkampanjer och utskick, har kategorin "kampanjacessoarer" tillkommit.

Skrivet av: