Guvernör uppges dödad av Nato

En distriktsguvernör har skjutits ihjäl i Afghanistan. (TT)


Afghansk polis uppgav på torsdagen att utländska soldater skjutit ihjäl en distriktsguvernör i tron att denne var taliban.

Rozi Khan, distriktsguvernör i Chora i Uruzgan, och två av hans medhjälpare sköts ihjäl när de var på väg att hjälpa en vän som trodde att hans hem omringats av talibaner. Men männen som samlats utanför vännens hem var soldater ur Isafstyrkan, som i sin tur misstog distriktsguvernören för talibaner, uppgav polischefen i området Gulab Khan för AFP.

Den Natoledda Isafstyrkan sade att händelsen var under utredning.

Dödsskjutningar av civila afghaner är självfallet en mycket känslig politisk fråga i Afghanistan, än mer så sedan luftangreppet 22 augusti då såväl Afghanistan som FN uppger att 90 civila afghaner dödades.

Skrivet av:

Senaste nytt

Polisen rapporterar om trafikolycka, Trelleborg

Misstänkt föremål – tåg i Malmö utrymt

1 timme sedan
Ett tåg och närområdet omkring har utrymts på Hyllie station i Malmö. Anledningen är att misstänkt farligt föremål har hittats på tåget, skriver polisen på sin hemsida.

120 döda i översvämning i Kenya

1 timme sedan
Dödssiffran stiger efter massiva översvämningar i Kenya. Enligt en regeringstjänsteman har nu 120 personer mist livet i översvämningarna.

Efter uppgångarna – USA-börsen tuffar på

1 timme sedan
De ledande amerikanska aktieindexen kämpade tappert vidare under tisdagens handel, efter måndagens nedgångar. Breda S&P500-index steg 0,1 procent, Dow Jones industriindex lyfte 0,2 procent och tekniktunga Nasdaqs kompositindex steg 0,3 procent.

Stor brand i industrihotell – explosionsrisk

1 timme sedan
En omfattande brand har brutit ut i en industrilokal i Bårhult, väster om Göteborg, uppger räddningstjänsten.

Äldre sjukhuspatient lämnades ensam – ramlade, bröt höften och dog

1 timme sedan
En undernärd äldre patient med noterad fallrisk lämnades ensam på vårdavdelningen. Då ramlade patienten, bröt höften och dog innan man hann operera.