Piratpartiet får en bebis

"Det visste jag inte, det var verkligen roligt."


Nu har Piratpartiet fått en efterföljare i Schweiz. Under söndagen bildade 150 personer ett nytt parti i Zürich, som har många likheter med piratpartiet.

– Det visste jag inte, det var verkligen roligt. Det visar att risken för ett övervakningssamhälle med ny teknologi är en viktig europeisk fråga som engagerar, säger piratpartiets Europaparlamentariker, Christian Engström, till SVD.

Bland annat vill partiet ha större frihet på internet och en reform av upphovsrätten. I sitt första uttalande deklarerar partiet att man varken vill betecknas som höger eller vänster utan som "framåt".

Engström hoppas nu att fler efterföljare kommer att skapas i andra länder. Sedan tidigare finns piratpartier i bland annat Tyskland och Finland.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Insekter invaderar – vissa blir sexgalna zombier

Butiker öppnar efter presidentlöfte i Uganda

Affärer i stora delar av Uganda öppnade på lördagen efter att ha varit stängda i fyra dagar i protest mot nya momslagar.

Sex yrken med månadslön på över 40 000 – och liten konkurrens

Är du sugen på nytt jobb? Nyheter24 listar sex yrken där chansen till jobb är mycket stor och månadslönen är över 40 000 kronor.

Polisen rapporterar om trafikkontroll, Luleå

"Resultat efter två trafikkontroller.", skriver polisen på sin hemsida.

Lycksele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Resultat efter trafikkontroll på Burträskvägen, Tjärn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens avslöjande smygbild: "Händer flera gånger i veckan"

1 timme sedan
Att arbeta på Ica innebär att du dagligen möter kunder från landets alla hörn och kanter. Och ibland får bevittna saker du inte trodde att du skulle.