Piraten: De dör om vi dör

Piraterna på kapade MS Faina delar dock maten med besättningen.


De somaliska piraterna, som under en månad hållit det ukrainska fartyget MS Faina kapat, har i dag gått ut med en varning. Om NATO attackerar oss, kommer besättningen att dö sa en talesman för piraterna.

Piraterna hade också en hälsning till Tomex Team, firman bakom MS Faina, som än så länge bara kunnat samla ihop en av de 20 miljoner dollar som man har krävt i lösensumman.

– Det är helt värdeslöst. Det betalar bara några nätter på hotell, sa en inte helt nöjd talesman för piraterna.

Piraterna, som föraktas av de flesta, har trots ett sinande matförråd hela tiden delat maten med besättningen.

–Somalier äter inte framför en hungrig person. Vi kommer att dela vår mat med dem.

Men talesmannen repeterade två saker innan samtalet bröts.

–Antingen får vi pengarna eller så stannar vi kvar på skeppet. Och blir vi attackerade kommer vi att slå tillbaka till det bittra slutet, sa piraten och tillade:

– Men det viktigaste för er är att veta: Om vi dör kommer de (besättningen) att dö, skriver CNN.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Cloetta stoppar choklad

Fejkade ID-kort för 45 kronor – direkt i mobilen

Minderåriga använder sig av olagliga appar för att köpa snus och andra varor med åldersgräns. Apparna efterliknar BankID-varianter som Freja och är trovärdiga, och går att köpa för 45 kronor. Då får användaren ett fejkat ID-kort direkt i mobilen som är nästan perfekta kopior.

Voi rasar på Fröken Snusk: "Samtal från våra advokater"

Konflikten mellan Fröken Snusk, Rasmus Gozzi och elsparksbolaget Voi är ett faktum. Efter Gozzis hån mot företaget slår Voi tillbaka: – Gozzi Records kan förvänta sig ett samtal från våra advokater.

Försvaret kallas till samtal efter flygincident

Regeringen har kallat in Försvarsmakten till samtal om kommunikation kring flygvapnets incidentberedskap, rapporterar SVT Nyheter.

Cloetta stoppar hundratals ton godis – kan innehålla hälsofarliga ämnen

Godistillverkaren Cloetta stoppar försäljningen av hundratals ton chokladgodis efter. Anledningen är att produkterna innehåller palmolja med potentiellt hälsofarliga ämnen.

Lyft för amerikansk försvarsjätte

Amerikanska försvarsjätten Lockheed Martin lyfte försäljningen med 14 procent under första kvartalet. Fler leveranser av flygplan av typen F16 och F35 och missilsystem bidrog till det.