Judiska gravar vandaliserade

Över 200 gravar har vandaliserats i Bukarest.


RUMÄNIEN. 200 gravar och 100 monument har blivit vandaliserade på en judisk kyrkogård i södra Bukarest.

– Det var den värsta förstörelsen vi har sett i landet under en lång tid, sa Paul Schwartz, talesman för den judiska föreningen i Rumänien, till Jerusalem Post.

Polisen har bekräftat uppgifterna och Rumäniens justitieminister Catalin Predoiu har bett om en utredning. Samtidigt har Rumäniens regering i ett uttalande sagt att de "fördömer alla liknande manifestationer av den här typen, precis som alla typer av antisemitiska, främlingsfientliga och rasistiska handlingar", skriver Jerusalem Post.

Skrivet av:

Senaste nytt

Landshypotek sänker boräntor – igen

Expert om försvarsavtalet: Vi går "all in"

En ny era i svensk försvarspolitik är ett faktum. Det nya samarbetsavtalet som ger USA tillgång till 17 svenska militärbaser skickar avskräckande signaler, säger Jacob Westberg vid Försvarshögskolan.

Forskare: Världens klimat närmar sig kollaps

1 timme sedan
Forskare varnar för akut smältande istäcken som hotar att höja havsnivån samt massdöd av tropiska korallrev. Flera klimat- och ekossystem riskerar att kollapsa när den globala uppvärmningen ökar i dagens takt.

Minskad novembertrafik för Norwegian

1 timme sedan
Det norska flygbolaget Norwegian flög 1,35 miljoner passagerare i november. Det är en nedgång med 2 procent jämfört med samma månad i fjol.

Forskare: Farligt när kunskapsklyftorna ökar

1 timme sedan
Resultaten för svenska 15-åringar rasar inom både läsförståelse och matematik i den globala kunskapsmätningen Pisa. Två skolforskare ger här sin syn på läget i svensk skola.

Israel: Storstaden Khan Yunis omringad

1 timme sedan
Israeliska styrkor trappar upp sin markoperation i södra Gaza och har nu omringat storstaden Khan Yunis, enligt militären.