Nu avgörs den svenska grevinnans öde

Grevinnan Marie Douglas-David sägs ha kommit överens med sin exmake George David, 67.


Den svenska grevinnan Marie Douglas-David, 37, har gått med på en hemlig uppgörelse med sin exmake miljardären George David, 67. Efter en nattmanglare med sammanlagt sex advokater kan exparet äntligen andas ut och gå vidare.

Enligt det nya avtalet som ska offentliggöras i dag kommer grevinnan bli av med lyxvåningen på Strandvägen i Stockholm värderad till nästan 130 miljoner kronor samt de indiska diamantörhängena värda 16 miljoner kronor. "How Swede", ordvitsar den amerikanska tidningen New York Post.

Men den olyckliga grevinnan går inte lottlös. Exmaken, United Technologiemiljardären George David, sägs ha gått med på att ge henne ytterligare cirka 80 miljoner kronor utöver de 390 miljoner hon tilldelades av en domstol 2005.

Uppgörelsen är ändå en förlust för grevinnan som hade siktat in sig på 790 miljoner kronor, lyxlägenheten och diamantörhängena.

Örhängena, med mer än 100 år gamla golcondadiamanter, köptes av exmaken i maj 2006. Striden har varit bitter och enligt Marie Douglas-David tillhör de henne. Men maken, som aldrig gav smyckena till grevinnan, menar att han köpte örhängena till sig själv. En fetish?

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!