"Jag tjänade miljoner åt honom"

Svenska grevinnan hjälpte till att göra maken rik, enligt henne själv.


I dag fortsatte skilsmässokriget om dollarmiljonerna i en domstol i USA. På ena sidan den svenska grevinnan Marie Douglas-David och på den andra hennes make, mogulen George David. Anklagelser om otrohet, fejkade missfall, svartsjuka och girighet har slungats kors och tvärs mellan parterna.

Nu framkommer det nya uppgifter som gör gällande att den svenska grevinnan inte bara var en vanlig hemmafru. Efter att hon slutat sitt jobb som investeringsanalytiker efter giftermålet med maken, tjänade hon miljoner åt honom.

Enligt hennes tidigare vittnesmål var det makens svartsjuka som tvingade henne att sluta sitt jobb. Men overksam var hon inte. I stället gav hon sin make en massa affärsråd som gjorde honom både framgångsrik och välbärgad. Ännu en av anledningarna till att Marie Douglas-David borde få igenom sitt krav på 100 miljoner dollar av sin make. På detta dessutom drygt 130 000 dollar i ersättning i månaden.

Blivande exmaken George David erkände delvis efter att ha blivit pressad av den svenska grevinnans advokater. Han och hans fru hade visserligen talat en del om affärer men hon bidrog inte till hans framgång. Men i rätten i dag argumenterade svenska grevinnans ombud för att hon till och med satt med på affärsmiddagar.

– Det fanns bara ett bord, svarade George David och tillade att han endast hade vaga minnen av de affärssamtal som de fört under åren.

– Ja, vi talade, sade han kort, enligt NY Post.

I dag skulle den svenska grevinnan få en summa på drygt 36 miljoner dollar. Något som inte räcker på långa vägar, enligt Marie Douglas-David själv. I synnerhet när man har drygt 45 000 dollar i utgifter per vecka.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bättre än väntat från Avanza

Risk för nya ras i danska Børsen

Det finns risk för att fler delar av den brandhärjade historiska byggnaden Børsen i Köpenhamn kollapsar.

Börsen väntas falla efter Israelattack

Det ser ut att bli en minusöppning på Stockholmsbörsen, enligt förhandeln på IG Markets. På flera ledande Europabörser pekar det också mot minussiffror efter uppgifter om att Israel ska ha attackerat mål i Iran.

Morgonens nyheter 19 april

1 timme sedan
Här är morgonens nyheter i korthet.

Två unga män döda i våldsam krasch

1 timme sedan
En 18-årig man och en 20-årig har dött i en bilkrasch i Eskilstuna, säger polisen till Aftonbladet. Olyckan skedde kort efter midnatt.

Fler tror på stigande bopriser

1 timme sedan
Svenskarnas tro på stigande bostadspriser ökar för sjätte månaden i rad. Mer än hälften tror på en uppgång under året, visar Länsförsäkringarnas mätning Boprisbarometer.