Grevinnan skilsmässokrigets förlorare

- 17/07/2009, 18:37 -

Fick "bara" 40 miljoner kronor utöver de cirka 390 miljonerna när den bittra pengafejden avslutades.

NEW YORK. Allt eller inget var det som gällde för grevinnan Marie Douglas-David när kriget om maken 67-årige George Davids pengar skulle avgöras i Hartford, Connecticut.

Eller nåja. Fem miljoner dollar är inte kattskit. Men summan bleknar ställd mot den miljard som grevinnan Marie Douglas-David trodde sig nosa på inför den bittra och bisarra skilsmässotvisten.

Till slut blev alltså den 37-åriga grevinnan pengafejdens stora förlorare när hon "bara" fick ut 40 miljoner utöver de 390 miljonerna som hon tilldelades av en domstol redan 2005, skriver New York Post.

Grevinnans tre advokater satt under natten i förhandlingar med exmakens tre diton. På fredagen skulle man offentliggöra uppgörelsen. Det ryktades om att grevinnan skulle gå miste om lyxlägenheten på Strandvägen i Stockholm och diamantörhängena värda tillsammans nästan 150 miljoner kronor. Och det blev just så.

"Får nöja sig med 40 miljoner"

Grevinnan får istället nöja sig med cirka 40 miljoner kronor som betalas ut i tre omgångar de närmaste två åren. Drömlyan på fashionabla Strandvägen behåller exmaken. De över 100 år gamla örhängena värda 16 miljoner kommer hon inte heller se röken av.

I slutändan blev uppgörelsen en svidande förlust för grevinnan Marie Douglas-David som under rättegången och de efterföljande förhandlingarna fått ustå mycket smutskastning och själv inte varit särskilt blyg med att svara med samma medel.

Media följer dramat

Under rättegången har det framkommit minst sagt intima detaljer ur parets privatliv om både otrohet och psykisk misshandel. Något som även uppmärksammats i media.

Exmaken anklagade bland annat grevinnan för våldtäkt.

– Jag minns en gång när hon var väldigt påtvingande, och jag avböjde, och hon exploderade, berättade George David i rätten enligt New York Post.

Till slut verkade det hela ha tagit ut sin rätt och båda parter var ute efter en snabb lösning.

Under rättegången kom det även fram uppgifter om att grevinnan och exmaken varit otrogna på varsitt håll.

67-åringen hade låtit privatdetektiver spionera på sin fru och han fick valuta för pengarna. Och det var inte vem som helst som delade säng med grevinnan Marie Douglas-David. Det var den kände fäktaren Alexander Oxenstierna.

Skämde bort sin älskarinna med pälskappa

Maken George David hade även han skaffat sig en älskarinna, som han skämde bort med pälsar, smycken och kläder.

Bland annat ska han ha köpt en pälskappa för drygt 100 000 kronor och skönhetskrämer för mer än 10 000 kronor per burk.

Skrivet av: