Par stal yacht - dog till havs

Ett engelskt par gav sig ut på en seglats i en stulen båt men dog ute på havet.


Peter Clarke, 49, och Sharon Arthurs-Chegini, 46, hade levt ett lyxliv, långt över sina tillgångar. När de stod åtalade för en båtstöld och var frigivna mot borgen flydde det engelska paret landet och stal en ny yacht i Portugal. Det skriver i dag The Daily Mail.

Men när de gav sig i väg på en seglats jorden runt så uppstod snart poblem. Resan ombord på lyxbåten skulle komma att bli deras sista. Berättelsen om deras långsamma och smärtsamma död finns bevarad i en dagbok som polisen fann ombord.

I den röda dagboken skriver bland annat hustrun att de inte har ätit på fyra veckor och att hon saknar sin mors njurpaj. Hur desperat situationen hade kommit att bli framkommer också av beskrivningar på hur paret tvingades dricka urin och havsvatten.

När de hittades av senegalesiska sjömän, nästan tre månader efter den första dagboksanteckningen, var deras kroppar så illa åtgångna av föruttnelsen att den exakta dödorsaken först inte kunde fastställas.

Man misstänkte därför att de fallit offer för de pirater som härjar i de västafrikanska farvattnen. Men brittisk polis fann inga tecken på att en tredje part varit inblandad. Arthurs-Chegini anteckningar visar också tydligt att paret sannolikt svalt till döds.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!