Kriminella lämnar vapen i kyrkan

Sedan programmet startade för 5-6 år sedan har man fått in runt 5 000 vapen.


HARLEM. Får vi ditt vapen - får du ett bankkort laddat med 200 dollar. Vi ställer inga frågor. Det var premisserna som ställdes inför gårdagens kyrkomöten i Harlem i New York under lördagen.

Det funkade. Gevär och pistoler började strömma in på morgonen. I slutet av dagen hade över 500 vapen lämnats in.

Det är ett samarbete mellan New Yorks polis och Manhattans distriktsåklagaren för att få bort vapen från gatorna och samtidigt minska våldet. Sedan programmet startade för 5-6 år sedan har man fått in 5 000 vapen, skriver Miami Herald.

Reportage om Detroits vapen-återköpsprogram

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rapport: Sjötappning inte orsak till rekordflöde

Rekordbeslaget: 1,8 ton metamfetamin i bil

Filippinsk polis har gjort ett rekordstort knarkbeslag: 1,8 ton metamfetamin, värt motsvarande över 2,5 miljarder svenska kronor om det skulle säljas på gatan.

Annonslyft – men motvind för dagspress och tv

Medieinvesteringarna ökade till drygt 1,1 miljarder kronor i mars, en ökning med 6,8 procent jämfört med samma månad i fjol, enligt underlag från medlemmarna i branschorganisationen Sveriges Mediebyråer.

KD vill ha en ny migrationspakt

KD lanserar ett första konkret förslag inför EU-valet i juni – en migrationspakt 2.0. Vi måste se till att få slut på årtionden av asyllotteri, säger partiledare Ebba Busch.

JO utreder Kinberg Batras rekryteringar

Stockholms landshövding Anna Kinberg Batra (M) har hamnat i blåsväder över två rekryteringar på länsstyrelsen i Stockholm.

17-åring häktad efter mordet i Skärholmen

En 17-årig pojke häktas misstänkt för grovt skyddande av brottsling efter mordet i Skärholmen. Han förnekar brott, säger hans advokat Diyar Beddiro.