Abdullah avvisar Anwar

Oppositionsledaren Anwar Ibrahim kräver att parlamentet samlas i en extrasession för en misstroendeomröstning om regeringen. Men premiärminister Abdullah Badawi vägrar. (TT)


Malaysias omstridde oppositionsledare Anwar Ibrahim kräver att parlamentet samlas i en extrasession för en misstroendeomröstning mot regeringen. Men premiärminister Abdullah Badawi vägrar.

Anwar, som suttit flera år i fängelse, hävdar att han har lockat över tillräckligt många parlamentsledamöter till sin sida för att fälla regeringskoalitionen, som haft makten sedan Malaysia blev självständigt 1957.

Det är av största vikt att premiärministern svarar, sade Anwar om sin begäran att parlamentet samlas senast den 23 september.

Men premiärminister Abdullah påpekade att parlamentets samlas i en ordinarie session den 13 oktober, efter den muslimska fastemånaden ramadan, och avvisade Anwars krav.

– Jag ser inget behov av det. Parlamentet samlas efter ramadan, sade Abdullah på en presskonferens.

Abdullah pressas av växande internt missnöje efter hans dåliga resultat i valet i mars. Bland folket är han också impopulär, inte minst på grund av Malaysias höga inflation.

Anwar sade att han kan komma att gå till kungen med sin begäran om Abdullah vägrar sammankalla parlamentet.

Skrivet av:

Relaterat
Senaste nytt

Sköldpadda promenerade på E4 i Södertälje

1 timme sedan

Polisen i Örnsköldsvik rapporterar om våldtäkt

1 timme sedan
"Örnsköldsvik, man anhållen misstänkt för våldtäkt.", skriver polisen på sin hemsida.

Slovakiens Orbán – huvudvärk för EU och Ukraina

1 timme sedan
Mordet på en journalist – som grävde i korruption bland högt uppsatta politiker – ledde till att Robert Fico tvingades avgå. Nu väntas han återigen bli Slovakiens premiärminister – med vallöftet att sluta stödja Ukraina militärt.

Källa: Rwandier gripen i folkmordsfall

1 timme sedan
Frankrike har gripit en tidigare regional prefekt i Rwanda med anledning av folkmordet i landet 1994, uppger en källa för nyhetsbyrån AFP.

"Omöjligt stoppa export till Ryssland"

2 timmar sedan
Svensk handel med Rysslands närområde väcker allvarliga misstankar om försök att kringgå sanktionerna. Men exporten är svår att stoppa – om inte hårdare tag sätts in, säger experten Tom Keatinge.

27 migranter räddade från sjunkande båt

2 timmar sedan
Den libanesiska militären räddade på lördagen 27 migranter vars båt höll på att sjunka utanför landets norra kust, uppger man i ett uttalande.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.