Fredag 7 Okt
Stockholm

Abdullah avvisar Anwar

Oppositionsledaren Anwar Ibrahim kräver att parlamentet samlas i en extrasession för en misstroendeomröstning om regeringen. Men premiärminister Abdullah Badawi vägrar. (TT)

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Malaysias omstridde oppositionsledare Anwar Ibrahim kräver att parlamentet samlas i en extrasession för en misstroendeomröstning mot regeringen. Men premiärminister Abdullah Badawi vägrar.

Anwar, som suttit flera år i fängelse, hävdar att han har lockat över tillräckligt många parlamentsledamöter till sin sida för att fälla regeringskoalitionen, som haft makten sedan Malaysia blev självständigt 1957.

Det är av största vikt att premiärministern svarar, sade Anwar om sin begäran att parlamentet samlas senast den 23 september.

Men premiärminister Abdullah påpekade att parlamentets samlas i en ordinarie session den 13 oktober, efter den muslimska fastemånaden ramadan, och avvisade Anwars krav.

– Jag ser inget behov av det. Parlamentet samlas efter ramadan, sade Abdullah på en presskonferens.

Abdullah pressas av växande internt missnöje efter hans dåliga resultat i valet i mars. Bland folket är han också impopulär, inte minst på grund av Malaysias höga inflation.

Anwar sade att han kan komma att gå till kungen med sin begäran om Abdullah vägrar sammankalla parlamentet.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.