Hade gevär – ville träffa Obama

"Han körde upp till Capitol Hill och sa att han hade ett paket att leverera till presidenten."


WASHINGTON. Polisen arresterade en man i närheten av Capitol Hill i tisdags sedan han kört upp till ett av husen med ett gevär i bilen och sa till polisen att han hade ett paket att leverera till presidenten, skriver CNN.

Enligt polisen heter mannen Alfred Brock, är 64 år och kommer från Winnfield, Louisiana. Han arresterades för innehav av ett oregistrerat gevär och oregistrerad ammunition.

Själv var Barack Obama ombord på Air Force One vid tiden för incidenten.

Enligt källor till Huffington Post pratade mannen "konstigt" och uppgav själv att han hade ett gevär i bilen. Samma tidning uppger också att Alfred Brock är samma man som för två år sedan deltog i en demonstration för frigivandet av sex mörkhyade tonåringar. Fallet är känt i USA som Jena 6.

Alfred Brock, då 63 år, deltog i demonstrationen med handbojor på sina händer och fötter.

– Jena 6 är en tragisk punkt i USA:s historia, samtidigt är det oundvikligt. Jena 6 är bara pjäser i det större schackspelet. Det finns vissa starka krafter bakom pjäserna som måste försvinna. Vi kan börja att vinna genom att säga att vi kan göra bättre, uppgav Brock för Minnesota Spokesman-Recorder.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.