Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Välte McCain-skylt - sköts

Nyheter | 29/10/2008 06:20

En 50-årig man sköt två ungdomar efter bråk om John McCain-skylt inför valet.

Patrick Wise, 16, och hans kusin Kyree Flowers, 17, från Warren Township i Ohio ville bidra till Barack Obamas strävan att bli president. De valde då att sparka omkull en John McCain-skylt samtidigt som de skrek "det här är för Obama". Men tonåringarna räknade knappast med att bli skjutna. Ägaren till skylten, 50-årige Kenneth Rowles, uppskattade inte tilltaget och sköt tre skott mot pojkarna med sitt jaktgevär. Två av kulorna träffade bilen pojkarna färdades i, men den tredje träffade armen på 17-årige Flowers.

Efteråt ringde Rowles polisen och klagade på att hans McCain-skylt flera gånger blivit vandaliserad, men nämnde inget om skjutningen. Samtidigt frågade han om skylten räknas som egendom och om han då har rätt att skjuta de som förstör hans egendom. Poliskonstapeln Daniel Peterson träffade Rowles strax efter skjutningen men var fortfarande ovetande om händelsen.

– Jag sa till han att det skulle vara dumt om någon blev skjuten eller skadad på grund av en val-skylt och han höll med, skrev Peterson i polisrapporten.

Själv säger Rowles att det inte var hans mening att skada någon.

– Jag sköt tre gånger för att skrämma pojkarna, sa han till polisen efter gripandet.

Nu riskerar han upp till åtta års fängelse för grov misshandel.

Skrivet av: