Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tonårspojke åtalas för mord på 11-åring

Nyheter | 11/10/2008 15:08

Elvaårige Rhys Jones blev offer för en gänguppgörelse när han var på väg hem från fotbollsträningen.

Elvaårige Rhys Jones sköts i nacken och blev enligt uppgifter ett oskyldigt offer för ett gängkrig då han passerade en parkeringsplats efter sin fotbollsträning.

– Det låg en död kille där, sa ett vittne vid rättegången.

En tonårspojke, den då 16-åriga Sean Mercer, åtalas för att ha mördat elvaåriga Rhys i Croxteth i Liverpool för ungefär ett år sedan. Den åtalade ska ha erkänt för en annan pojke att han "skjutit en kille", menar åklagaren. Sex andra personer åtalas för medhjälp, bland annat en ung man som lät den åtalade Sean Mercer gömma sig i hans hem.

Den åtalades vänner hjälpte den misstänkte mördaren och tvättade honom med bensin för att få bort alla resthalter av metall från mordvapnet. En av pojkarna uppges ha gömt vapnet i sex veckor på vinden i sitt eget hem. Vapnet som användes, en 455 Smith and Wesson, återfanns mycket riktigt av polisen i pojkens hem vid en husrannsakan.

Åklagaren, Neil Flewitt menar att bevisen är övertygande. Man har hittat DNA-bevis från den åtalade Sean Mercer på en cykel som användes vid mordet på Rhys.

Rhys mamma bröt ihop under rättegången som hålls vid Liverpool Crown Court. Hon kom till mordplatsen och höll om sin son som förblödit. Den nu 18-årige Sean Mercer nekar till mordanklagelserna. Den uppmärksammade rättegången väntas pågå i upp till två månader, skriver The Sun.

Skrivet av: