Sköt med gevär igenom ytterdörr

21-åring sköt ett gevärsskott igenom sin före detta flickväns ytterdörr.


I slutet av juni dök den 21-årige mannen upp hos sin ex-flickvän i Biskopsgården utanför Göteborg beväpnad med ett gevär. Han ringde först på dörren men när kvinnan kikade genom titthålet och såg vem som stod utanför gick hon in i vardagsrummet.

Det räddade troligen hennes liv.

Mannen avlossade ett skott som gick genom ytterdörren och vidare ut i hallen. Ammunitionen gick sedan vidare in i en bokhylla och en dator för att sedan fastna i väggen.

Enligt Göteborgs-Posten fick kvinnan dagen efter skottlossningen ett sms av den före detta pojkvännen där han meddelade att han tyckte det var synd att hon inte träffats av kulan.

Till en början nekade 21-åringen till brott men erkände sedan att han avlossat skottet. Dock ska han ha skjutit endast för att skrämma kvinnan.

Tingsrätten har dömt mannen till sex års fängelse för mordförsök.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig tusenlappar

Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för mord i Uppsala i september

En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.

Ryska kryptoaffärer utreds i väst

USA och Storbritannien utreder misstänkta kryptotransaktioner där värden på motsvarande 210 miljarder kronor gått via en rysk plattform, rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor.