Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sarkozys offer för svart magi

- 29/10/2008, 15:41 -

Inget stopp för voodoo-docka.

Har den svarta magin redan börjat verka? Fransk domstol avvisar i alla fall president Nicolas Sarkozys krav på att en voodoo-docka med hans ansikte dras ur handeln.

Den franske presidenten är känd för sin nolltolerans. När en humoristisk biografi över honom själv började säljas för tre veckor sedan i kombination med 12 nålar och en voodoo-docka med presidentens ansikte, dekorerad med välkända Sarkozy-citat, krävde presidenten att voodoo-paketet skulle dras ur handeln.

På onsdagen meddelade domstolen sitt beslut. Dockan håller sig inom yttrandefrihetens ramar och får fortsätta säljas.

Kanske att de många nålsticken redan fått effekt. Sarkozy har varit tämligen otursförföljd den senaste tiden. Helt nyligen lyckades till exempel två personer utnyttja presidentens personliga bankkonto för att öppna mobiltelefonabonnemang. Sarkozys reaktioner har dessutom gett voodoo-dockan oväntad publicitet.

Boken med dockan toppade på onsdagen bästsäljarlistan hos den franska upplagan av internetbokhandeln Amazon. Årets franske Nobelpristagare, Le Clézio, fick nöja sig med en femteplats. På nionde plats hamnar voodoo-paketet med förra årets socialistiska presidentkandidat, Ségolne Royal.

Skrivet av: