Sarkozys offer för svart magi

Inget stopp för voodoo-docka.


Har den svarta magin redan börjat verka? Fransk domstol avvisar i alla fall president Nicolas Sarkozys krav på att en voodoo-docka med hans ansikte dras ur handeln.

Den franske presidenten är känd för sin nolltolerans. När en humoristisk biografi över honom själv började säljas för tre veckor sedan i kombination med 12 nålar och en voodoo-docka med presidentens ansikte, dekorerad med välkända Sarkozy-citat, krävde presidenten att voodoo-paketet skulle dras ur handeln.

På onsdagen meddelade domstolen sitt beslut. Dockan håller sig inom yttrandefrihetens ramar och får fortsätta säljas.

Kanske att de många nålsticken redan fått effekt. Sarkozy har varit tämligen otursförföljd den senaste tiden. Helt nyligen lyckades till exempel två personer utnyttja presidentens personliga bankkonto för att öppna mobiltelefonabonnemang. Sarkozys reaktioner har dessutom gett voodoo-dockan oväntad publicitet.

Boken med dockan toppade på onsdagen bästsäljarlistan hos den franska upplagan av internetbokhandeln Amazon. Årets franske Nobelpristagare, Le Clézio, fick nöja sig med en femteplats. På nionde plats hamnar voodoo-paketet med förra årets socialistiska presidentkandidat, Ségolne Royal.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Billström om Iran: "Tar fokus från Gaza"

Polisen i Finspång rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka med stulen bil.", skriver polisen på sin hemsida.

Kriminellt kapital värt miljoner stoppat

Kontanter och egendom värda över 17,5 miljoner kronor. Så lyder resultatet av polisens jakt på kriminellt kapital vid gränsövergångar i syd förra veckan.

Polisen i Sigtuna rapporterar om bedrägeri

"Tullpersonal på Arlanda anträffar en resenär med en större mängd kontanter i väskan.", skriver polisen på sin hemsida.

Expert om Iran-Israel: Möjligt att det lägger sig

Den förmodat israeliska attacken mot Iran verkar vara återhållsam och mer av en markering från Israel, enligt Mellanösternexperter. Det finns en möjlighet nu att det lägger sig, säger Isabell Schierenbeck om konflikten.

Malmö: Polisen rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycika mellan en personbil och cyklist inträffar på Pildammsvägen/Ärtholmsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.