Burkarånare på flykt

Har begått tre rån iklädd en burka.


Brittisk polis utreder nu tre rån som inträffat inom loppet av en månad på olika platser i England. De två första rånen begicks av en ensam gärningsman och det tredje av tre gärningsmän.

Gemensamt för alla rånen är att en av männen burit en heltäckande svart burka – vilket gör det svårt att identifiera rånaren, trots att han fångats på övervakningskamerorna.

Vid de tredje rånet fick man dock en bra bild av de övriga två rånarna, som sägs vara av asiatiskt ursprung.

I nuläget är man inte säker på om rånen har något samband eller om flera olika rånare fått samma maskeringsidé.

– Polis försöker lista ut om incidenterna är ihopkopplande eller bara slående lika varandra, säger polisbefälet Steve Guerin till Sky News.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Man hotade sajt – polis hittade stor mängd knark

Ja till Ukrainastöd – Biden lovar vapen i veckan

Senaten i USA:s kongress säger som väntat ja till ett stöd på nära 61 miljarder dollar till Ukraina. Kiev har väntat på stödet sedan i höstas för att stå emot Rysslands anfallskrig.

Rysk robotattack mot Charkiv

1 timme sedan
Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

2 timmar sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

3 timmar sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.