Söndag 20 Jun
Stockholm

Garridos pappa: "Min son är sjuk och galen"

Garrido levde som en normal tonåring - sen fick han pröva LSD.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Phillip Garrido, sexförbrytaren som kidnappade och gjorde den 11-åriga flickan Jaycee med barn, är inte frisk. Det menar Garridos pappa Manuel.

– De behandlar honom som han vet vad han gör, men han vet inte bättre, säger Garrido, som inte har sett sin 58-åriga son på fem år, säger han till LA Times.

– Han är inte en frisk människa. Han är sjuk. Han bör behandlas på det sättet. Han bör straffas, men som en galen person, säger 88-årige Manuel Garrido.

"LSD förstörde hans liv"

Men Garrido har inte alltid var sjuk. En gång i tiden var han en normal tonåring enligt pappan.

– Alla älskade honom. Han spelade gitarr i ett band, skämtade alltid och hjälpte till i huset.

– Men sen ändrades allt. Efter att ha prövat LSD var han helt borta. Det förstörde hans liv. Han gjorde en massa galna saker efter det.

Två barn med Jaycee

Historien som skakar USA började 1991 då rövades Jaycee Lee Dugard bort utanför sitt hem i kaliforniska South Lake Tahoe i USA. Under den tiden tvingades Jaycee föda Garrido två barn, som i dag är elva och 15 år gamla. Barnen tvingades bo i ett ljudisolerat skjul på en bakgård bakom ett stängsel.

– Inga av barnen har någonsin gått i skola eller varit hos läkare, säger El Dorado Countys vicesheriff Fred Kollar.

Garrido: "Ni kommer att bli imponerade"

Garrido greps efter att två poliser fattat misstankar när han, frun, Jaycee och de två barnen gick utanför universitet UC Berkeley. När polisen sedan förhörde Garrido berättade han allt. Garrido har knappt uttalat sig sedan avslöjandet, men under en radiointervju kommenterade han det nya Fritz-fallet.

– Ni kommer bli oerhört imponerade. Det var en vidrig sak jag gick igenom till att börja med. Men det fick mitt liv att förändras totalt och fick mig att förstå, säger den misstänkte sexförbrytaren Garrido, till den amerikanska radiostationen KCRA 3.

– Och ni kommer få se att den starkaste storyn kommer från vittnena, offren - vänta bara. Om man bedömer en sak i taget kommer man ramla baklänges och mot slutet kommer man finna den allra mest kraftfulla, hjärtvärmande berättelse.

Garrido, som tidigare har fällts för sexbrott, är nu misstänkt för våldtäkt, otukt med minderårig, övergrepp och kidnappning. Borgen är satt till cirka 7,2 miljoner kronor,

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela