USA:s Fritzl misstänkt seriemördare

Phillip Garrido kopplas samman med tio mord på prostituerade.


Mannen som ger ondskan ett nytt ansikte, Phillip Garrido, är inte bara en hänsynslös våldtäktsman, pedofil och kidnappare. Nu kan även seriemördare läggas till på meritlistan.

Polisen misstänker att det är Garrido - USA:s motsvarighet till Josef Fritzl - som ligger bakom cirka tio ouppklarade mord på prostituerade kvinnor på 1990-talet. De strypta och knivhuggna kvinnornas kroppar hittades nära ett industriområde i Pittsburg där Garrido jobbade under 90-talet.

Enligt San Francisco Chronicle var några av offren Valerie Schultz, 27, Rachael Cruise, 32, och Jessica Frederick, 24.

Polismannen Dan Terry från polisen i Contra Costa County sa i går till nyhetsbyrån AP att polisen nu misstänker att Garrido kan vara inblandad i morden.

Garrido nekar till alla anklagelser.

I Garridos sjuka blogg skriver han bland annat:

"Skaparen har givit mig förmågan att förmedla änglarnas budskap som inom sinom tid kommer att väcka upp och rädda hela världen."

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

1 timme sedan
Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.