Onsdag 21 Apr
Stockholm

Journalist mördade sin ex-fru

Carol Burger mördade sin före detta flickvän med 222 hugg med en skruvmejsel för att sedan anmäla henne försvunnen och till sist ta sitt eget liv.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Någonting gick mycket snett mellan den 57-åriga medborgarjournalisten Carol Burgers och hennes exfru Jessica Kalish. Polisen förundras över det brutala mordet och Carol Burgers motiv. Burgers anmälde sin 56-åriga ex-fru Jessica Kalish saknad från deras hem i Boynton Beach. Vad hon inte berättade under samtalet med larmcentralen, var att hon själv huggit Jessica Kalish 222 gånger med en skruvmejsel och lagt henne i backluckan på ex-fruns egen BMW.

Polisen hittade Kalish, ihjälhuggen i backluckan i den blodindränkta BMW:n, parkerad på en gata några kilometer bort från huset. Burges hade tagit sig hem och börjat städa upp spåren efter det fruktansvärda mordet. Men ångesten kom ikapp henne och hon sköt sig själv vid bakgården intill huset.

– Vi har gott hopp om att kunna lösa det här fallet väldigt snart, säger Stephanie Slater, taleskvinna för Boynton-polisen, till Sun-Sentinel.

Paret gifte sig 2005 men bröt upp och avslutade relationen. I väntan på att deras hus skulle säljas, bodde de tillsammans. Carol Burgers jobbade som medborgarjournalist för Huffington Post där hon också hade sin blogg. Jessica Kalish var en framgångsrik chef på ett mjukvaruföretag och hade träffat en ny kvinna, enligt en barndomsvän till den mördade.

– Hon var helt fantastisk. När man var med Jess, kände man att man var med någon alldeles speciell. Det är otroligt, säger Heidi Kahan, till Sun-Sentinel.

Polisen misstänker att svartsjuka var motivet till mordet. Burgers ska även ha haft ekonomiska problem, rapporterar The Huffington Post.

Se nyhetsinslag om händelsen:

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela