Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nancy Garrido beskrivs som ett "monster"

Nyheter | 31/08/2009 16:51

Polisutredningen kring Jaycee Lee Dugard lägger allt mer tonvikt på Nancy Garrido.

Nancy Garrido tycks få en allt viktigare roll i pedofilhistorien och kidnappningen av Jaycee Lee Dugard. I utredningen har polisen riktat in sig mot hustrun Nancy Garrido - som beskrivs som ett "monster".

I det traumatiserande Fritzlliknande fallet har Nancy Garridos motiv ifrågasatts. Hennes bror Ron menar att hon varit i ett robotliknande tillstånd och nästan förtrollad av maken. Trots maken Phillip Garridos religiösa idéer har Nancy Garridos beteende nästan setts som än märkligare bland grannar.

När det gäller kidnappningen av Dugard 1993 tycks Nancy Garrido ha spelat en nyckelroll. Enligt vittnesuppgifter var det en kvinna som slet in 11-åriga Dugard i en bil som kördes av en man nära hemmet i South Lake Tahoe, skriver Daily Telegraph.

Tillsammans med sin man Phillip Garrido är de åtalade på 29 punkter och riskerar livstids fängelse.

I varje moment tycks Nancy Garrido ha hjälpt sin man att hålla Dugard instängd mot hennes vilja. Hon var också närvarande när minderåriga Dugard födde två barn till maken.

Cheyvonne Molino, som är bekant med familjen, säger att hon tidigare i år såg Nancy handla tillsammans med Dugard på ett snabbköp.

–För mig är hon på något sätt ett monster. Hon är kvinna och borde aldrig ha låtit det här inträffa, säger Molino, enligt Daily Telegraph.

Hon får stöd av Gary Mears, neurolog, som har tittat närmare på hundratals sexförbrytare. Åtskilliga fall visar att kvinnorna sluter upp bakom sina män.

–De kan faktiskt uppmuntra till relationen eftersom de själva inte vill ha en relation. Deras motiv kan tyckas vara mycket mer underligt, säger han, enligt Daily Telegraph.

Skrivet av: