Måndag 21 Jun
Stockholm

Allt om sanningen bakom Jaycees kidnappning

Barbiedockor, Harry Potter, köande män och mycket annat pågick i skräckens hus.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

58-årige Phillip Garridos fru Nancy, 54, var infertil och kunde inte få barn - därför kidnappades då 11-åriga Jaycee. Nu avslöjas sanningen bakom fallet som går under namnet Amerikas Fritzl.

– Nancy började se Jaycee som verktyget för att få den familj hon längtade efter, säger en källa till News Of The World.

– Nancy Garrido hade också en sinnesrubbad idé om att det var menat att Phillip skulle bli pappa, och de bestämde att om de inte kunde få barn den naturliga vägen skulle de skaffa ett ändå, vilket ledde till bortförandet av lilla Jaycee, säger källan.

Det sjuka fallet avslöjades i slutändan av två vaksamma universitetspoliser som stoppade Garrido tillsammans döttrarna. När de sedan ringde den tidigare pedofildömde Garridos övervakare fick de svaret som öppnade upp hela fallet - Garrido hade inga barn och kvinnan han kallade "Allissa" var den kidnappade Jaycee Dugard. Polisen stormade inom kort hans hus.

"Män köade utanför tälten"

En av paret Garridos grannar i kaliforniska Antioch, Mike Rogers, säger att Phillip Garrido var känd som ”Läskige Phil”. Han berättar för News Of The World att han befarar att Jaycee och hennes två döttrar, 11 och 15 år gamla, såldes till olika män. Rogers säger att han såg män som köade i Garridos bakgård och som en och en gick in i tälten där Jaycee och hennes döttrar bodde.

– Det jag såg var inte normalt. Åtta till tio män stod i kö i hans trädgård, drack öl, skrek och svor.

– Jag såg hur de en och en gick in i tälten. Vid flera tillfällen såg jag genom fönstret hur de rörde sig upp och ner och tänkte, ”Herregud, det är något sexuellt som pågår därinne”.

Tältplatsen, som låg dold och omringad av träd och bland annat flertalet burar för djur, sägs ha varit en enda stor röra där skräp, utnötta leksaker och kemikalier låg överallt.

En skylt som spikats på ett träd framför tälten hälsar "Välkomna". Samtidigt visar nytagna bilder att Garridos hus var än mer vidrigt.

Skräp låg överallt. Köket var smutsigt och hade endast en microvågsugn. Nakna barbiedockor låg lite varstans. En Harry Potter-bok hittades på golvet tillsammans med en bok med titeln Tänk dig själv smal och en annan som hette Självkänsla - en familjerelation.

"De var som robotar"

Trots att Rogers bodde granne med paret Garrido under fyra år larmade han aldrig om situationen. Det var till slut de två kvinnliga universitetspoliserna i University of California i Berkeley som avslöjade Garridos sjuka dåd när han delade ut religiösa flygblad på Berkley tillsammans med döttrarna.

– De både flickorna var som en korsning mellan ”Lilla huset på prärien” och robotar. Jag kände att det var något som inte stämde, säger universitetspolisen Ally Jacobs, 33.

Under de första förhören med döttrarna förvånades poliserna när de frågade var flickorna går i skolan.

– Likt robotar sa de, ”Vi får hemundervisning”, säger Jacobs .

– Varje gång den yngre flickan sa något stirrade 14-åringen hårt mot henne, som en varning.

Kyrka i källaren

Att barnen var som robotar var även något Cheyvonne Molino, en affärspartner till Garrido, kan intyga. När Molino bjöd Garrido på en födelsedagsfest frågade den dömde pedofilen om han kan ta med sig sina två döttrar. När de kom till festen syntes tydligt att det var förmodligen första och enda gången de varit tillsammans med andra barn.

– De lämnade aldrig honom. De väntade hela tiden på hans godkännande, som om de inte kunde säga någonting förrän han sa att det var okej.

Molino berättar att han ändå lyckades prata en stund med döttrarna.

– De hade på sig gammaldags kläder, med små handväskor. Det var en fest och Garrido lät dem inte ens bli fotograferade, han var väldigt noga med det.

– De berättade att de var hemskolade och aldrig tittade på teve. Samtidigt sa de om att de hade en kyrka i källaren och att kyrkan endast hade fem medlemmar.

I förundersökningen visar det sig att Garrido lekte gud i sin källarkyrka. Samtidigt tvingade han Jaycee att sminska sig för honom. Vad mer som hänt i Garridos hem är det inte många som vill veta.

"De har aldrig varit hos en läkare"

Den numera 29-åriga Jaycee har återvänt till sin familj. Enligt Jaycees styvpappa, Carl Probyn, mår barnen fysiskt bra. Men det dröjer nog länge innan de kan återvända till ett normalt liv.

–Flickorna är okej, de har aldrig varit i skolan, de har aldrig varit hos en läkare, så vi har många stora hinder framför oss, säger han till InsideEdition.

Probyn säger dessutom att barnen inte visste att deras mamma blivit kidnappad.

– De trodde att han (Garrido) var deras pappa. De visste inte att Jaycee var kidnappad. Hon berättade det för dem för två dagar sedan.

Förnekar allt

Paret Garrido har åtalats för 29 olika brott. De sitter häktade utan möjlighet att släppas mot borgen. De förnekar samtidigt allt.

Men polisen misstänker att Garrido kan dessutom ha gjort sig skyldig till flera mord på prostituerade som hittats i det industriområde där han jobbade mellan 1998 och 2002.

Sedan tidigare är han dömd till 50 års fängelse för att ha kidnappat en 25-årig kvinna i South Lake Tahoe, och våldtagit henne. Han avtjänade tio år innan han släpptes. Sedan dess har han ofta fått besök av sin övervakare, utan att denne misstänkt någonting.

Kunde ha stoppats 2006

I går kom det uppgifter om att en av Garridos grannar redan 2006 ringde polisen då denne misstänkte att någonting inte stod rätt till.

– Den som ringde sade att Garrido var psykotisk och sexuellt besatt, säger sheriff Warren Rupf enligt BBC.

Polisen kom till platsen och talade med Garrido, utan att misstänka någonting.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela