Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

90 civila befaras döda i Nato-attack

Nyheter | 04/09/2009 08:00

Nato-flygattacken i norra Afghanistan orsakade enorm förödelse.

Nato-flygattacken blev värre än vad de kunde föreställa sig. Med siktet inställt på en talibankapad tankbil som fastnat i en flod sköt de. Men vid tankbilen hade flera civila samlats för att samla in bensin från bilen. Nu befaras uppemot 90 personer ha dött.

Det hela började i går kväll. Talibaner försökte föra över en tankbil som de kapat på landsvägen till byn Angorbagh i norra Afghanistan. Men bilen fastnade i floden. Allting övervakades av Nato som beslutade att bomba talibanerna. Men där fanns flera civila som samlats vid den stora tankbilen för att få med sig bensin.

–Bybor rusade till tankbilen. Med sig hade de olika behållare för att samla upp så mycket bensin som möjligt, säger Mohammad Daud, 32, från sjukhuset i Kunduz där de brännskadade offrena vårdas, till The Telegraph.

–Om dessa rapporter bekräftas kommer det att vara ett hårt slag mot USA:s arméchef, Stanley McChrystal, som själv har bett USA-styrkor att vara extra försiktiga när det är civila i närheten, säger Al Jazeeras utsände korrespondent till Al Jazeera.

En talesman för de internationella styrkorna i Afghanistan har bekräftat för AFP att det var de Nato-ledda Isaf-styrkorna som genomförde flygattacken.

Samtidigt rapporterar Sky News att Storbritanniens premiärminister Gordon Brown står bakom trupperna i landet. Detta även efter att försvarsministerns högra hand, Eric Joyce, sagt upp sig på grund av att han inte kan legitimera fler döda britter i Afghanistan.

Skrivet av: