90 civila befaras döda i Nato-attack

Nato-flygattacken i norra Afghanistan orsakade enorm förödelse.


Nato-flygattacken blev värre än vad de kunde föreställa sig. Med siktet inställt på en talibankapad tankbil som fastnat i en flod sköt de. Men vid tankbilen hade flera civila samlats för att samla in bensin från bilen. Nu befaras uppemot 90 personer ha dött.

Det hela började i går kväll. Talibaner försökte föra över en tankbil som de kapat på landsvägen till byn Angorbagh i norra Afghanistan. Men bilen fastnade i floden. Allting övervakades av Nato som beslutade att bomba talibanerna. Men där fanns flera civila som samlats vid den stora tankbilen för att få med sig bensin.

–Bybor rusade till tankbilen. Med sig hade de olika behållare för att samla upp så mycket bensin som möjligt, säger Mohammad Daud, 32, från sjukhuset i Kunduz där de brännskadade offrena vårdas, till The Telegraph.

–Om dessa rapporter bekräftas kommer det att vara ett hårt slag mot USA:s arméchef, Stanley McChrystal, som själv har bett USA-styrkor att vara extra försiktiga när det är civila i närheten, säger Al Jazeeras utsände korrespondent till Al Jazeera.

En talesman för de internationella styrkorna i Afghanistan har bekräftat för AFP att det var de Nato-ledda Isaf-styrkorna som genomförde flygattacken.

Samtidigt rapporterar Sky News att Storbritanniens premiärminister Gordon Brown står bakom trupperna i landet. Detta även efter att försvarsministerns högra hand, Eric Joyce, sagt upp sig på grund av att han inte kan legitimera fler döda britter i Afghanistan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rekordmånga stulna bilar försvinner spårlöst

Krav om mer pengar till värnpliktiga

Motivationen tryter för värnpliktiga när dagsersättningen är låg. Samtidigt råder det så stor platsbrist inom Försvarsmakten att vissa förband inte haft sängplatser till alla värnpliktiga, visar en ny rapport från Pliktrådet.

USA-straff tog direkt – bosättares kort spärrat

USA:s nya sanktioner mot våldsamma israeliska bosättare har fått snabbt genomslag. Extremistledaren Bentzi Gopstein fick reda på att hans kort var spärrat när han försökte tanka bilen.

Polisen i Smedjebacken rapporterar om djur

1 timme sedan
"En häst springer lös på riksväg 66", skriver polisen på sin hemsida.

Stubb: Nato ny fas i vårt förhållande

1 timme sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) tackar Finlands nyblivne president Alexander Stubb för att ha övertygat honom att Finland skulle ta steget in i Nato. Alexander hjälpte mig att läsa Finland rätt och därmed navigera Sverige rätt. Det är jag mycket tacksam för.

Polisen i Värnamo rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"Personbil i singelolycka på E4.", skriver polisen på sin hemsida.