Tamiler dödade i sjöslag

Minst 14 rebeller från LTTE dödades i strid till havs. (TT)


Minst 14 rebeller från LTTE dödades i en strid mellan lankesiska och tamilska fartyg, uppger försvarsdepartementet i Sri Lanka.

Flottans fartyg ska ha sänkt fyra tamilska tigerrebellers båtar utanför Jaffnahalvön strax för gryningen på lördagen.

Enligt försvarsdepartementet var fem av de döda ledande rebeller.

Tjugo tamilska båtar deltog i slaget med den lankesiska flotta, säger hemsidan tamilnet.com som för rebellernas talan. Sju tamiler ska ha dött i striden.

Lankesernas fartyg ska också ha tvingats bort från området av tigerrebellerna. Enligt krigsmakten har dock flyg satts in i området för slå till mot de tamilska båtarna.

Någon bekräftelse eller kommentar från oberoende källor finns inte. Båda sidorna i inbördeskriget har tidigare lämnat felaktiga eller vilseledande uppgifter.

Lankesisk militär bedriver en storoffensiv mot tamilernas politiska huvudstad Kilinochchi.

Skrivet av:

Senaste nytt

Källor: Parter delvis överens om vapenvila

Systembolaget: Så straffas personal som råkat sälja alkohol till minderårig

Att arbeta på Systembolaget innebär ett stort ansvar då personalen i kassan varje dag måste hålla stenkoll på att ingen som handlar är under 20 år. Men vad händer då om det råkar hända?

Så påverkas Sveriges värnpliktiga av Nato

Snart är Sverige fullvärdig medlem i Nato. Vad betyder det för de tusentals unga svenskar som gör eller har gjort sin värnplikt? Vi reder ut några frågor med Pliktverket och Försvarsmakten.

Gunvor erkänner mutor – får mångmiljardböter

Oljebolaget Gunvor, med den svenske grundaren Torbjörn Törnqvist i spetsen, erkänner att bolaget under en rad år betalat mutor till regeringstjänstemän i Ecuador för att vinna kontrakt.

Ica-butiken larmar: "Lite väl mycket trams"

Under den senaste tiden har antalet butiksstölder ökat. En Ica-butik har fått nog och har gått ut med bild på personerna som utnyttjade butikens obemannade system.

Tyresö: Polisen rapporterar om kontroll person / fordon

1 timme sedan
"Polis kontrollerar tre unga personer invid en förskola i Bollmora. Det ser ut som om de tre personerna beter sig underligt.", skriver polisen på sin hemsida.