Därför säger de nej till Obamas sjukvård

"Om Obama skulle lyckas införa allmän sjukförsäkring så skulle den Kristna Högern förlora sitt strupgrepp över sina anhängare."


På lördagen samlades tiotusentals människor i Washington i protest mot president Barack Obama och hans politik.

Främst är det konservativa grupper som är starkt kritiska till Obamas sjukvårdsreform, som just nu behandlas i kongressen.

Sjukvårdsreformen som Obama vill göra allmän och därmed erbjuda hjälp till de 50 miljoner fattiga amerikanska medborgarna.

Lennart Frantzell, som driver bloggen Det progressiva USA, förklarar hur hans granne, som är emot Obamas allmänna sjukvårdsreform tänker:

"Möt min granne Sue, hemmafru med sju barn och man Larry som jobbar som biträde på en advokatfirma i Palo Alto.

De är båda bokstavstrogna, barnen hemskolade.

Sue, nu omkring 50, är en exakt kopia av dagens fundamentalistiska iranska hemmafruar. Men både Sue och hennes man är utbildade på det prestigefyllda Princetonuniversitetet och deras barn har kommit in bl.a. på Princeton och Stanford.

Ett av deras barn har dragits med många svåra sjukdomar, som deras sjukförsäkring inte täcker. Men trots det är Sue helt emot Obamas försök att ge alla amerikaner tillgång till allmän sjukförsäkring! Varför, jo nu kommer den dolda sanningen som jag aldrig har sett någon svensk journalist ta upp:

Sues kristna samfund står för hennes barns sjukvårdskostader! Alla kristna här i USA betalar sitt tionde till kyrkan och om Obama skulle lyckas införa allmän sjukförsäkring så skulle den Kristna Högern förlora sitt strupgrepp över sina anhängare som inte längre skulle bli lika beroende av prästerskapet för deras sjukvårdskrostnader, speciellt de amerikaner som helt saknar sjukförsäkring och det som inte täcks av deras ofta trådsmala sjukförsäkringar!"

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!